Mozaik
TUŽNA OBLJETNICA

Koncert u čast Kići Slabincu 24. listopada
Objavljeno 23. listopada, 2021.
Ove sezone koncertni ciklus U ozračju tambure Tamburaškog orkestra HRT-a započet će u nedjelju, 24. listopada, u 20 sati, u studiju Zvonimir Bajsić. Uoči prve godišnjice odlaska legendarnog glazbenika Krunoslava Kiće Slabinca, Tamburaški orkestar HRT-a i maestro Siniša Leopold odaju mu počast prisjećanjem na njegov opus, i to u izvedbama vrsnih solista: Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Zrinke Posavec, Stanka Šarića, Borisa Ćire Gašparca i Antuna Stašića (violina).

- Prošla je već godina dana od kada nas je veliki Kićo napustio. Njemu u spomen uz jake vokalne snage prisjetit ćemo se dragog Kiće, njegovih divnih pjesama, brojnih hitova. Vjerujem da će publika itekako uživati u uspješnicama koje su ostale za sva vremena - kazao je maestro Leopold.

Duhovitost, sjajne imitacije, majstorski scenski nastup i izvanredan vokal ostavljali su publiku bez daha na koncertima i svjedočili o raskoši njegova talenta, zabavljačkoj i glazbeničkoj svestranosti. S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ovima, među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac obilježio je naraštaje na ovim prostorima i ostavio nezaobilazan trag u hrvatskoj glazbenoj baštini.

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje COVID potvrde. Koncert će se moći slušati na Prvom programu hrvatskog radija, u programu HRT-a Radija Osijek te Glasu Hrvatske, snimit će ga HRT i emitirati naknadno. D.Kerže
SLAVLJENJE OSTAVŠTINE
- Osjećam jednu veliku prazninu… U svakoj pjesmi, čak i samo na probama, osjeti se jaka emocija. Imao sam sreću da sam Kiću mogao zvati svoji prijateljem i baš stvarno nedostaje… Ovo što radimo u nedjelju je slavljenje njegove velike, velike ostavštine koja je i veća nego što sam mislio. Odrastajući s roditeljima Slavoncima, Kićine pjesme u svim izdanjima – tamburaškom, zabavnom, rock, bile su nam kao soundtrack u kući. Ne možemo nikada kao on, ali se nadam da ćemo koncert odraditi njemu dostojno - rekao je Houdek.

Možda ste propustili...

LEGENDARNA GRUPA IZVEST ĆE APSOLUTNO SVE NAJVEĆE HITOVE S 11 STUDIJSKIH ALBUMA

Rock-divovi The Cult svirat će na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Najčitanije iz rubrike