Sport
POKRAJ SAVE NIŠTA NE PREPUŠTAJU SLUČAJU

Dvojica novih igrača daju kvalitetu više
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Brodski trećeligaš Marsonia i ove sezone ima velike ambicije - prvo mjesto u ukupnom poretku i pokušaj ulaska u Drugu HNL. No, momčad iz Slavonskog Broda nije prema željama ušla u prvenstvo, trenutačno je četvrta na tablici Treće HNL "istok" sa šest bodova zaostatka za vodećim Vukovarom 1991. U redovima Marsonije uvjereni su da, unatoč kvaliteti Vukovaraca i ostale konkurencije, kraj sezone mogu dočekati na "jedinici" i upustiti se u borbu za mjesto među drugoligašima. Da pokraj Save misle ozbiljno, pokazuje i dovođenje dva nova internacionalna pojačanja. Obojica su po vokaciji ofenzivci i u Marsoniji su uvjereni kako su s njima dobili kvalitetu više.

Sami je bivši reprezentativac Gvineje Bissau, igrao je kao klasičan centarfor i u svojoj karijeri odigrao je gotovo 200 utakmica u prvoj i drugoj portugalskoj ligi te je imao i druga međunarodna iskustva.

Felix Kekoh mladi je krilni napadač i trenutačno je reprezentativac U-20 reprezentacije Kameruna, a do dolaska u Marsoniju imao je ugovor s Admirom Mödling i bečkim FAC-om u Austriji. Ovoga perspektivnoga igrača karakterizira brzina s izvrsnom tehnikom.

- Nitko od nas ne može biti zadovoljan dosadašnjim tijekom sezone, imali smo i sreće i nesreće, kao i brojne ozljede, ali još uvijek smo u borbi za sam vrh. Zato se klub trudi i ovakvim potezima pomoći našoj kvalitetnoj ekipi da ostvare potencijal za koji znamo da ga imaju i ostati pri vrhu tablice do zimske stanke. U ovoj fazi sezone iznimno je teško uopće dovesti igrače u Slavonski Brod. Oba nova igrača imaju kvalitetu da nas ojačaju, ali im nedostaje utakmica. Uložit ćemo sve napore da ih brzo integriramo u tim kako bi trener mogao iskoristiti njihove snage i iskustvo, ali imat ćemo i malo strpljenja te dati igračima vremena da se priviknu - poručio je predsjednik Marsonije Dubravko Galović.

Trener Hrvoje Bušić novim bi igračima mogao dati priliku već u nedjelju, kada Brođani u sklopu 12. kola imaju teško prvenstveno iskušenje kod Bedema u Ivankovu. I. Li.
Možda ste propustili...

ZEKIĆ NA RASPOOLAGANJU NEĆE IMATI VEZNJAKA

Na Istru 1961 bez Čokaja

MEĐUŽUPANIJSKA NOGOMETNA LIGA OSIJEK-VINKOVCI

Vodeći trojac traži bodove na gostujućim terenima

Najčitanije iz rubrike