Regija
SLATINA POMAŽE GRADNJU KUĆE U SIBIĆU

Predan zahtjev za građevinsku dozvolu
Objavljeno 22. listopada, 2021.
SLATINAZamjenik gradonačelnika Slatine Ilija Nikolić, pročelnik Upravnog odjela za razvoj grada Slatine Marin Kokorić i viši stručni suradnik za gospodarstvo i projekte Jurica Culej posjetili su Petrinju, gdje je Josip Likević u Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša predao zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za gradnju obiteljske kuće koja mu je stradala u potresu krajem prosinca prošle godine.

Podsjetimo, u akciju hrvatskih gradova i općina tijekom koje će svaka zainteresirana lokalna samouprava obnoviti ili izgraditi po jednu kuću na potresom stradalom području Banovine uključila se i Slatina. Gradsko izaslanstvo posjetilo je sedmeročlanu obitelj Likević u mjestu Sibić nedaleko od Petrinje, čija je kuća predviđena za rušenje. Čelništvo Slatine odlučilo je uz pomoć institucija pokušati sagraditi novi dom toj obitelji s dvoje starijih, dvoje članova srednje dobi i troje djece od 13 do 18 godina. Petnaestak članova HVIDR-e Slatina početkom veljače posjetilo je Sibić i pomoglo skinuti s oštećene kuće neoštećeni crijep i krovnu građu.

Da bi se uopće mogao predati zahtjev za izdavanje građevinske dozvole, bilo je potrebno izraditi glavni projekt, čemu su doprinos dali slatinska tvrtka Modelarch u suradnji s tvrtkom Helion Group iz Osijeka. Nakon predaje zahtjeva, predstavnici Grada Slatine i obitelji Likević utvrdili su dinamiku daljnjih koraka izgradnje njihove kuće.

– Dosad je u akciji “Izgradimo zajedno kuću u Sibiću” na posebno otvorenom računu prikupljeno ukupno 88.625 kuna – rekao je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

Pomoć svi zainteresirani mogu uplatiti na račun HR3024120091520000734 pod nazivom: “Grad Slatina – Pomoć stradalim obiteljima u potresu” s pozivom na broj odobrenja: HR00 7765 – OIB uplatitelja. P.Ž.
Možda ste propustili...

NOVAC ZA UMIROVLJENIKE, POKLON-PAKETI ZA KORISNIKE PUČKE KUHINJE

Grad za božićnice osigurao 626 tisuća kuna

SUSRET UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

Za osamostaljenje i veću prihvaćenost u zajednici

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KURIOZITET IZ 1945. I VREMENA POMOĆI UNRRA-E

Snimka ratnoga bunkera u središtu Đakova u američkom vojnom arhivu

2

POSJEĆENA DESTINACIJA

Pristup Vinskoj cesti pod blatom, nasut će kamen

3

NA AKTUALCU GRADSKOG VIJEĆA O SMJENAMA ČELNIH LJUDI GRADSKIH TVRTKI I USTANOVA

Juzbašić: Sve je prema zakonu, nitko nije potjeran na ulicu!