Regija
GRIJE SE SUSTAVOM OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

U Dječji vrtić ugrađena suvremena dizalica topline
Objavljeno 22. listopada, 2021.
DONJI MIHOLJAC



Grad Donji Miholjac zaključio je još jedan projekt koji će omogućiti korištenje ekonomski isplativijih i ekoloških prihvatljivijih izvora energije. Naime, u Dječjem vrtiću Pinokio, u Donjem Miholjcu, ugrađena je dizalica topline, čime je ta predškolska ustanova prešla na sustav grijanja i hlađenja iz obnovljivih izvora energije. Projekt je sufinancirao Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost s 40 posto.

- Projekt je sufinanciran sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 302.453 kune te iz proračuna Grada u iznosu od 453.680 kuna - rekao je gradonačelnik Goran Aladić. Dodao je da se ovim projektom Grad Donji Miholjac priključuje uštedi u potrošnji energije, energetskoj učinkovitosti te borbi za zeleni planet.

Ova investicija, osim smanjenja izdataka za energente, pridonosi i podizanju kvalitete infrastrukture predškolskog odgoja u Donjem Miholjcu. Treba podsjetiti da je prošle godine dograđen novi funkcionalni prostor i rekonstruiran stari dio objekta Dječjeg vrtića Pinokio, čime su se osigurali veći smještajni kapaciteti te bolji uvjeti za djecu i zaposlene. Sa zapadne strane vrtića nedavno je završeno novo parkiralište.

Ulaganja se nastavljaju nabavom novih igrala, zamjenom ograde te betoniranjem novih pješačkih staza u dvorištu dječjeg vrtića. S. Fridl
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

ŽELE SUVREMENIJU TEHNIČKU OPREMU I SOLARNE PANELE

Zbog specifičnog vlasništva SIC se ne može javljati na natječaje

Najčitanije iz rubrike