TvObzor
KONAČNO IZIŠAO PRVI TRAILER

Pattinson je najmračniji Batman dosad
Objavljeno 22. listopada, 2021.
Tanja KVORKA

Konačno je tu: prva službena najava filma "The Batman" predstavljena je tijekom virtualnog DC Fandomea i od tada obožavatelji DC junaka ne prestaju komentirati viđeno i Roberta Pattinsona u ulozi omiljenog junaka. Ako sudimo prema traileru, riječ je o najmračnijem i možda najnasilnijem filmskom prikazu tog junaka. Gotham City sumoran je i kišan, a Pattinsonov Batman već je godinu dana u svom kostimu (dakle, ovo nije još jedan origin film) i napada neprijatelje uz puno brutalnosti. Njegov je glas dosta drukčiji od onog na koji smo navikli kod Baleova Viteza Tame i dubokog glasa Bena Afflecka.



Trailer počinje uhićenjem Riddlera, a iako znamo da je u toj ulozi Paul Dano, redatelj Matt Reeves odlučio je ne prikazati ga u ovom trenutku, pa mnogi očekuju nešto jako šokantno. No zato nam trailer donosi detaljniji pogled na druga dva velika lika, a to su Zoë Kravitz kao Catwoman, koja, prema mnogima, izgleda odlično u ulozi (dosad su je fantastično odglumile Michelle Pfeiffer u "Batman se vraća" i prije gotovo deset godina Anne Hathaway u "Vitez tame: Povratak"), te neprepoznatljivi Colin Farrell kao Pingvin, lik koji je 1992. odglumio Danny DeVito. Tu je i Andy Serkis kao Alfred Pennyworth, a u ostalim ulogama su Jeffrey Wright, John Turturro, Peter Sarsgaard i Jayme Lawson. Film "The Batman" u kinima očekujemo 4. ožujka 2022.

Redatelj Matt Reeves još je prošle godine izjavio da će njegov Batman biti mnogo toga, uključujući i prava detektivska priča, misterij, akcijski film. Možda je za obožavatelje najuzbudljivije baš to što će vidjeti kako Batman postaje najbolji detektiv na svijetu, što nije bio fokus dosadašnjih filmova. Reeves je također uvjeren da je Pattinson idealan za njegova Batmana i da će ga odigrati kao nitko dosad. Reeves i Peter Craig napisali su scenarij, a Michael Giacchino glazbu, koja je već zbog trailera dobila velike pohvale.

Tanja Kvorka
Možda ste propustili...

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike