TvObzor
PRIČA O ŽIVIM MRTVACIMA SE NASTAVLJA

U planu serija "Tales of the Walking Dead"
Objavljeno 22. listopada, 2021.

AMC je dao zeleno svjetlo još jednoj seriji iz svijeta "Živih mrtvaca", ovaj put je riječ o antologijskoj seriji "Tales of the Walking Dead". Još jedna serija smještena u poznati svijet imat će šest epizoda (svaka po sat vremena) u prvoj sezoni koje će biti prikazana na AMC-ju i streamingu AMC Plus na ljeto 2022. godine. Serija će donijeti nove likove, ali i one već dobro poznate iz prethodnih projekata. Showrunner serije bit će Channing Powell koji je radio kao scenarist i producent na već postojećim hitovima "Živi mrtvaci" i "Fear the Walking Dead", a sve u suradnji sa Scottom M. Gimpleom koji je glavni šef sadržaja za cijeli "The Walking Dead" svijet.- "Živi mrtvaci" su serija koja je ušla u televizijsku povijest i koja je privukla vojsku strastvenih i angažiranih obožavatelja. Vidimo veliki potencijal za razne bogate i dirljive priče u ovom svijetu, a antologijski format "Tales of the Walking Dead" dat će nam fleksibilnost kojom možemo zabaviti postojeće obožavatelje, te novim gledateljima omogućiti ulazak u ovaj svijet, pogotovo na streaming platformama. Ovakav format sviđa nam se još od kultne "Zone sumraka", te novije serije "Black Mirror" i jedva čekamo uključiti obožavatelje na novi način u njima poznati svijet - objasnio je motiv za novom serijom predsjednik originalnog programa za AMC Networks i AMC Studios Dan McDermott.

Podsjetimo, o seriji "Tales of the Walking Dead" već smo mogli čuti u rujnu 2020. godine kad je objavljeno da će originalna serija "Živi mrtvaci" završiti s 11. sezonom, te da će njihove zvijezde Norman Reedus i Melissa McBride dobiti svoje spin off serije. Osim "Živih mrtvaca" i "Fear the Walking Dead" na AMC-ju prikazuje se i serija "The Walking Dead: World Beyond", a u planu je i zasad neimenovani film u kojemu bi trebao glumiti Andrew Lincoln (Rick Grimes).

Originalna serija “Živi mrtvaci” je 3. listopada imala finale prvog dijela sezone (nakon osam epizoda), a njezin nastavak očekujemo 20. veljače 2022.

Tanja Kvorka
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SNIMLJENA PREMA POSLJEDNJOJ KNJIZI IZ TRILOGIJE

Druga sezona popularne dramske serije “Saga o Forsyteima”

2

KAKO JE DONJI MIHOLJAC POSTAO ATRAKTIVNO KONCERTNO ODREDIŠTE

Prandau Festival

3

”PLESNJAK NA PRISAVLJU”: 14. KOLOVOZA OD 21 SAT NA HTV1

Večer sjajne glazbe prizvati će atmosferu dobrih starih plesnjaka