Sport
PRIJATELJSKI SUSRET

Bijelo-plavi izbjegli poraz od Vukovara 1991.
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Ne može Osijek bez "drame" ni u prijateljskoj utakmici. Šalu nastranu, teško da će trener bijelo-plavih Nenad Bjelica biti zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači u prijateljskom ogledu protiv trećeligaša Vukovara 1991. Ako je to trebala biti "kvalifikacijska" utakmica za susret protiv Rudeša u osmini finala Kupa, onda se malo ljudi tu nametnulo. Vukovarci su prvih 45 minuta stekli dva pogotka prednosti. Dvaput su šutnuli i zabili dva pogotka, ali to je manji problem od onoga koji je Osijek imao u organizaciji napada. U prvom dijelu dogodila se tek jedna prava prilika koju nije iskoristio Gržan, a s druge strane raspoložen je bio nekadašnji napadač Osijeka, veteran Josip Barišić. Prvo je u 28. minuti Barišić povratnom loptom poslužio Tustonjića, koji se othrvao čuvarima, pa s 12 metara pogodio desnu vratnicu, od koje se lopta odbila u mrežu, a osam minuta kasnije uhvatio je volej na rubu kaznenog prostora i pogodio sam donji lijevi kut za povećanje prednosti Vukovaraca. U nastavku susreta Bjelica je isprobavao dosta varijanti. Čeberko je igrao veznog, Gržan iza dva napadača, a jedini koji je bio raspoložen za igru bio je Ndockyt, kojeg su gosti teško čuvali. Pokušao je Daku "škaricama", što je obranio Duborvić, a Osječani su poraz izbjegli u posljednjih desetak minuta. Prvo je Bralić u 82. zabio nakon ubačaja Čeberka iz slobodnog udarca, a dvije minute kasnije Čeberko se upisao u strijelce nakon što je Mierez pucao "škaricama", a odbijenu loptu od Duborvića Ukrajinac je spremio u mrežu. Uglavnom, bijelo-plavi se baš nisu pretrgnuli u toj utakmici, a na taj način će ti igrači teško natjerati Bjelicu da im pruži ozbiljnije prilike u službenim utakmicama. D.Keler
OSIJEK       2 (0)

VUKOVAR 1991       2 (2)

OSIJEK - Stadion u Gradskom vrtu. Vrijeme i teren pogodni za igru. Gledatelja: 100. Sudac: Domagoj Kurtović (Osijek). Strijelci: 0:1 Tustonjić (28), 0:2 Barišić (36, 1:2 Bralić (82), Čeberko (84).

OSIJEK: Kolić (od 46. Krijan), Caro, Bralić, Čeberko, Jurčević, Žaper (od 46. Barišić), Pilj, Ndockyt, Gržan, Bohar (od 46. Mierez), Daku.

VUKOVAR 1991: Marijanović, Dogan, Biljan, Robin, Jara, Paz, Filipović, Aleksić, Pavičić, Tustonjić, Barišić. Još su igrali: Dubrović, Škarica, Golub, Benedetti, Brajković, Radošević, Bognar, Ljaljić, Zetović, Vuksan, Robina, Tadić.

Možda ste propustili...

DERBI SUSRET PAKET24 PREMIJER LIGE ZA RUKOMETAŠE

Vori: NEXE je sad kao ranjeni lav, Vuja će već nešto smisliti

ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE ZA RUKOMETAŠE

Sesvete ovoga puta mirno kroz Zrinjevac

DOBRO RASPOLOŽENJE NA OPUS ARENI

Mierezu sam morao reći da malo stane i predahne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

2

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku