Sport
DINAMO U BEČU (18.45) IGRA 3. KOLO EUROPSKE LIGE

Krznar i "modri" izvukli pouke iz Rijeke, protiv Rapida manje prostora za kontre suparnika
Objavljeno 21. listopada, 2021.

Nogometaši Dinama večeras će u Beču (18.45) odrađivati svoje drugo gostovanje u skupini H Europske lige. Ono prvo, prije tri tjedna, riješili su "tricom" u mreži Genka čime su se vratili u igru za prezimljavanje u tom natjecanju nakon uvodnog poraza od West Hama.



S ta tri boda "modri" u puno lagodnijoj situaciji odlaze u goste Rapidu, koji je nakon prva dva kola i dalje bez boda. No za trenera hrvatskog prvaka Damira Krznara to nije nikakav znak slabosti austrijskog kluba, nego ističe kako su po prikazanom zaslužili više.

- Ovo će biti izuzetno teška utakmica, na to apeliramo cijeli tjedan. Rezultat je jedno, a izvedba drugo, a Rapidova je protiv Genka i West Hama bila izuzetno dobra. Rezultat im se nije poklopio, ali sigurno su momčad za respekt, momčad protiv koje utakmicu moramo odraditi kvalitetno svih 90 minuta - pričao je u najavi susreta Krznar pohvalivši Rapid i za izvedbu protiv austrijskog prvaka RB Salzburga u domaćem prvenstvu.

Ipak, uz komplimente suparniku, trener Dinama vjeruje kako je kvaliteta na njihovoj strani te da će ishod susreta ponajprije ovisiti o izvedbi njegove momčadi.

- Imaju snage i kvalitete da odigraju dobru utakmicu i budu zahtjevan suparnik. Naravno da vjerujemo u našu momčad, da će se nas pitati, ali samo onda kada smo stopostotni, kada smo iznimno radni i rastrčani - naglasio je Krznar, jasno želeći izbjeći ponavljanja situacije iz subotnjeg derbija kada je Dinamo na Rujevici morao loviti 0:3 nakon prvih 45 minuta. Poput Rijeke, i Rapid je opasan iz tranzicije te trener Zagrepčana upozorava kako njegovi igrači ne smiju srljati.

- Rapid je radna momčad, defenzivno jako dobro stoji u bloku, nije ih lako probiti. Trebat će nam strpljenja, upornosti, znanja i vještine. Iznimno su neugodni u kontranapadu, znamo da takve momčadi znaju napraviti probleme. U napadu imaju igrače koji mogu napraviti štete ako imaju svoj dan - zaključio je Krznar koji zbog ozljeda ne može računati na Ademija, Jurića i Čopa.

I Luka Ivanušec slaže se da se Rapid ne smije ocjenjivati po trenutnom učinku.

- Gledali smo ih i analizirali i ne smijemo se zavaravati njihovim stanjem na tablici. West Ham je s njima do 80. minute bio na 1:0, ne smijemo ih nikako podcijeniti. Očekujemo tešku utakmicu, nešto slično kao što je bilo u Rijeci. Moramo ući maksimalno koncentrirano kao protiv Genka, onda će biti sve u redu - rekao je Ivanušec, najavivši i kako su izvukli pouku iz susreta s Rijekom te da neće ostavljati toliko prostora za kontranapade.



Ovaj će susret voditi ukrajinska sutkinja Katerina Monzul, što će biti prvi put da Dinamu u europskoj utakmici sudi žena. G. Roguljić
Utakmicu Rapida i Dinama u Beču vodit će ukrajinska sutkinja Katerina Monzul

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana