Novosti
"TO MI JE OTETO"

Todorić: Siguran sam da će mi vratiti Agrokor
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić je, nakon što je Visoki kazneni sud naložio novo propitivanje zakonitosti financijskog vještačenja u slučaju Agrokor, za N1 izjavio kako je 100 % siguran da će mu u konačnici vratiti tu tvrtku, "jer je to napravljeno na kriminalu".

Propitivat će se vještačenje na kojemu se temelji još nepotvrđena optužnica protiv Todorića i suradnika za štetu koncernu od 1,2 milijarde kuna. "U Hrvatskoj je vladavina prava dosta ugrožena. Većinu sudova čine pošteni ljudi, no postoje slučajevi u kojima država provodi pritisak. Sad smo dobili jednu korektnu odluku", kaže Todorić, podsjetivši da je prije četiri godine podnio prijavu protiv premijera i tzv. grupe Borg. Obrana i prije odluke optužnog vijeća želi ispitati autora vještačenja Ismeta Kamala. "Pitam se kako je tužiteljstvo došlo do Kamala, tko je to radio i s njim potpisao ugovor?" upitao je, iznoseći sumnju da je sve organizirao Ante Ramljak, čelnik izvanredne uprave. Todorić kaže da "imaju svjedoke" te smatra da mu je tvrtka oteta.

Potvrdio je da bi prva odluka u postupku koji je pokrenuo pred Međunarodnim arbitražnim sudom u Washingtonu mogla biti u travnju ili svibnju 2022., a u roku od šest mjeseci i konačna. Kaže da mu država "duguje milijarde odštete", ali i da će povući tužbu kada se u RH vrati vladavina prava. H
Možda ste propustili...

JUŽNOAFRIČKI NACIONALNI INSTITUT ZA ZARAZNE BOLESTI

Raste zabrinutost zbog nove varijante koronavirusa

U PROMETNU INFRASTRUKTURU HRVATSKA ULAŽE VIŠE OD 25 MILIJARDA KUNA

Cestarski sektor stabilan, održiv i snažan

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

BROJNE MANIFESTACIJE I PROGRAMI

Adventiranje u Osijeku na Dan grada otvara premijer Plenković

2

U HRVATSKOJ COVIDOM ZARAŽENO NOVIH 5709 OSOBA, 68 UMRLO

OBŽ: U Respiracijskom centru 28 oboljelih, preminule su četiri osobe

3

ISTRAŽIVANJE ŠEST MJESECI NAKON IZBORA

Ivan Radić probudio je optimizam u Osijeku