Regija
UREĐENJE POČINJE SREDINOM STUDENOGA

U vrtić će primati 152 djece u osam skupina
Objavljeno 21. listopada, 2021.
ORAHOVICA - U Centru za posjetitelje Orahovica održana je početna konferencija o projektu rekonstrukcije Dječjeg vrtića ‘’Palčić’’. Konferenciji su nazočili gradonačelnik Orahovice Saša Rister, direktorica Razvojne agencije VIDRA-e Emina Kovač, direktorica Poduzetničkog inkubatora VPŽ-a Neda Martić, predstavnici tvrtke izvođača radova, gradske uprave i poduzeća.

- Ovo je dugo očekivani projekt koji konačno kreće u finalnu realizaciju. Već idući tjedan krenut će uvođenje izvođača u posao, a nakon toga ostaju završni postupci preseljenja opreme i djece u zgradu škole i očekujemo da bi radovi mogli početi sredinom studenoga - rekao je gradonačelnik Saša Rister. Riječ je o projektu vrijednom 8,9 milijuna kuna, od čega je nepovratna potpora EU-a 7,4 milijuna kuna, ili 90 posto. Tehnička su pomoć u ostvarivanju projekta Gradu Orahovici Razvojna agencija VIDRA i Mreža poduzetničkih inkubatora VPŽ-a. Detalje projekta iznijela je njegova voditeljica, Irela Strabić iz JUO-a grada Orahovice.

- Rekonstrukcijom zgrade vrtića kapacitet za 132 djece bit će proširen na 152 djece, a dobit ćemo i novu korisnu površinu od 1472,86 četvornih metara s dograđenom dvoranom s novim ulazom, nadograđenim katom i uređenim dječjim igralištem uz novu opremu i tribine. Nakon završetka radova u funkciji će biti ukupno osam vrtićkih skupina te osiguran prostor za tjelovježbu i priredbe - rekla je Strabić. V.G.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana