Regija
VIJEĆE SLOVAČKE NACIONALNE MANJINE

Vrtiću su nabavili interaktivni ekran
Objavljeno 20. listopada, 2021.
JELISAVACZahvaljujući sredstvima koje je osiguralo Vijeće slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije, Područni vrtić u Jelisavcu raspolaže interaktivnim ekranom. Vrijednost mu je 42.000 kuna, a omogućit će kvalitetniji i kreativniji rad u redovitim programima s djecom. Koristeći interaktivni ekran, odgojiteljice i djeca ostvaruju bolju suradnju te se postiže zanimljiviji prijenos znanja.

U prostoru vrtića održana je primopredaja interaktivnog ekrana, kojoj su nazočili predsjednica Vijeća slovačke nacionalne manjine Osječko-baranjske županije Ana Kanđera, gradonačelnik Krešimir Kašuba, ravnateljica Dječjeg vrtića Zvončić Našice, u sklopu kojeg djeluje Područni vrtić u Jelisavcu, Snježana Kanđera te odgojiteljice s djecom.

- U ovoj godini Vijeće je dobilo jednokratno povećanje financijskih sredstava koja smo odlučili iskoristiti za kupnju interaktivnog ekrana. Današnja djeca idu ukorak s tehnologijom i puno vremena provode na računalima i pametnim telefonima, konkretno na internetu. Smatram da mi odrasli trebamo dati smjernice kako koristiti tehnologiju na zabavan način, da ne bi došli u kontakt s neprimjerenim sadržajem. Ovaj interaktivan ekran pomaže djeci u razvijanju mnogih vještina i intelektualnih sposobnosti – rekla je Ana Kanđera.

Osim što je istaknula važnost interaktivnog ekrana za cjelokupno još kvalitetnije odgajanje i obrazovanje vrtićaraca, ravnateljica Snježana Kanđera zahvalila je županijskom Vijeću slovačke nacionalne manjine, ali i Gradu Našcama na suradnji.

- Zahvaljujući novim tehnologijama, s kojima moramo ići ukorak, poboljšavamo uvjete života i rada predškolarcima. Djeca će s pomoću ovog pametnog ekrana doći do niza korisnog sadržaja jer im je omogućeno interaktivno učenje. S Gradom imamo odličnu suradnju te se nadam da će se ona u jednakoj mjeri nastaviti - rekla je Snježana Kanđera.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba iskazao je zadovoljstvo opremljenošću vrtića. Rekao je da je u predškolski sustav posljednjih nekoliko godina puno uloženo te da osim u energetsku obnovu vrtića, dječja igrališta i didaktičku opremu, Županija i Grad Našice ulažu i u djelatnike. S. Fridl
Možda ste propustili...

BESPLATNI PRIKLJUČAK SVAKOM KUĆANSTVU

Brzi internet u osam općina

SUSRET PREDSTAVNIKA VJERSKIH ZAJEDNICA

Baština franjevaca turistički potencijal

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U ĐAKOVU RAST CIJENA NEKRETNINA

Kuće 50-100 tisuća eura,
kvadrat stana do 1600

2

NASTAVLJAJU ULAGANJA U KULTURNU BAŠTINU

Dvorac Janković postaje
Centar za kulturu zdravlja

3

MORAJU SE NAUČITI SOCIJALIZACIJI

Vinkovački šaptač psima: Za ponašanje pasa odgovorni su vlasnici