Novosti
DALEKO OD ZAJEDNIČKIH STAVOVA

Prijedlog o Švebu posvadio oporbu
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Rasprava o predloženom imenovanju Roberta Šveba glavnim ravnateljem HRT-a, čemu se protivi oporba, posvađala je i samu oporbu u Saboru, točnije Ninu Raspudića (Most) i Hrvoja Zekanovića (HS). Zekanović je ponovio da je Šveb loš kandidat i da će glasovati protiv njegova imenovanja, ali da se Suverenisti ne namjeravaju grliti s "Benčić, Raukar, Glasovac…" niti se "valjati u fotelji predsjedajućeg ako on napusti dvoranu".

- Oporba smo i potrudit ćemo se da aktualna vlada traje što manje, ali ne namjeravamo sudjelovati u cirkusu i igrokazu - kaže Zekanović. Naglasio je i da u Saboru ne postoji nikakva ujedinjena oporba. Raspudić mu je uzvratio da se nitko nije grlio ni pravio cirkus, rekavši da postoji suptilna razlika između njih. "Vi se HDZ-ova oporba, a mi smo oporba HDZ-u, jer upravo vas takve trebaju - primitivne, neuke, marginalne, uvijek spremne uprskati svaku akciju, sramite se!" poručio je i - zaradio opomenu.

Odbor za informiranje i medije potvrdio je prijedlog o izboru ravnatelja HRT-a izborom Roberta Šveba, rekla je predsjednica Odbora Natalija Martinčević (Reformisti). Na oporbene prozivke uzvratila je da je proceduru proveo Nadzorni odbor HRT-a.

Milorad Pupovac (SDSS) poručio je da još nisu odlučili kako će glasati u pogledu Šveba. "S veseljem očekujem to vijećanje u Klubu SDSS-a. Ako Pupovac bude glasao protiv, vodim vas na najbolju večeru u Zagrebu, a ako bude suprotno, vi meni kupite slanac", reagirao je Raspudić. H
BENČIĆ ZA OSTAVKU MINISTRICE
Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) rekla je da će odgovornost za imenovanje Šveba snositi ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek, čiju će ostavku, kaže, oporba tražiti kada se realizira Švebov “sukob interesa”. Matko Kuzmanić (Klub socijaldemokrata) kazao je kako bi, da je na mjestu premijera, poništio natječaj i raspisao novi te smijenio ministricu. Katarina Peović (RF) rekla je da nije točno da saborski Odbor mora prihvatiti odluku koju mu je poslao Nadzorni odbor HRT-a. “Velika je mogućnost da će takav izbor pasti na Ustavnom sudu”, kaže.

Možda ste propustili...

PREDSJEDNIK MILANOVIĆ O PADU BROJA STANOVNIKA

"Za to nije kriv Plenković"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana