Mozaik
AMBICIOZNI RUSKI REDATELJ

Apsolvirao je ISS, pa želi snimati na Mjesecu i Marsu
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Redatelj i glumica proveli su u orbiti 12 dana gdje su snimili brojne kadrove za film "Izazov"

Nakon jedinstvenog iskustva režiranja u bestežinskom stanju, ruskom redatelju Klimu Šipenku porasli su apetiti. Spremno je u utorak rekao kako bez problema može snimiti film na Mjesecu, pa čak i na Marsu nakon što je 12 dana proveo snimajući na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), na putovanju koje je izmijenilo njegove ideje o mogućnostima filma.Šipenko i glumica Julija Peresild vratili su se u nedjelju na Zemlju nakon što su prikupili više od 30 sati materijala za film "The Challenge", koji je opisan kao prvi svemirski film, a ruski mediji smatraju ga svjetskim uspjehom. "Spremni smo. Vjerujemo da se svemirski film treba snimati u svemiru. Ako je o Mjesecu, idemo na Mjesec. Ako je o Marsu, idemo na Mars", rekao je Šipenko na konferenciji za medije. "Zašto ne? Zašto bi se film morao snimati u studiju?" dodao je dobro raspoloženi redatelj.

Ruski državni mediji prenijeli su djelić svemirskog filmskog pothvata i uhvatili se na rijetku pozitivnu priču u vrijeme kada Elon Musk i Jeff Bezos pune naslovnice lansiranjem raketa dok ruski svemirski program prate odgode, nesreće i korupcijski skandali. "Svaka sekunda bila je veliko otkriće", rekla je Peresild. Glumica utjelovljuje liječnicu koja je poslana na svemirsku stanicu kako bi spasila život kozmonautu.

Šipenko je rekao da se posada na ISS-u pridružila snimanju. Rekao je da ga je to iskustvo naučilo novim načinima stvaranja filma. "Neke scene koje sam na jedan način zamišljao na Zemlji, ispale su potpuno drukčije... Ljudi se mogu gledati licem u lice (u svemiru), ali jedan od njih je uspravne glave, a drugi je u horizontali i kamera može biti na drukčijoj ravnini i to potpuno mijenja vašu svijest", rekao je. "Za mene je to bilo filmsko otkriće - realizirati scene na potpuno drukčiji način u tri ili četiri ravnine."

Šipenko je dodao da će se rad na filmu "The Challenge" nastaviti do kraja iduće godine i da će na kraju na scene iz svemira vjerojatno otpasti od 25 do 35 minuta. Troškovi nisu poznati, ali Šipenko je rekao da postoji velik međunarodni interes. "Mislim da će, ako film iziđe na svjetskoj razini, isplatiti svoj budžet, a zadatak ovog filma bio je to učiniti", rekao je. H
30

sati materijala za film snimljeno je u svemiru

12

dana su redatelj i glumica proveli na Međunarodnoj svemirskoj postaji

Rad na filmu "The Challenge" (Izazov) nastavit će se do kraja iduće godine, kada će stići u kina

Možda ste propustili...

OBJAVILA SPOT ZA "VOLIM ŠTO TE NE VOLIM"

Zsa Zsa u ljubavnoj drami zbog zgodnog glumca

S DINOM JELUSIĆEM U SVOJOJ POSTAVI

Whitesnake stiže na Šalatu 2. srpnja 2022.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NA MEĐUNARODNOM PIJANISTIČKOM NATJECANJU

Osječani Anabela i Vedran osvojili su prve nagrade

2

NE ZNA SE KAD ĆE PREMIJERA

Režiju posljednjeg "Smrtonosnog oružja" preuzeo Mel Gibson

3

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Prvi put u Hrvatskoj