Osijek
JEAN MONNET MODUL

Počele prijave za "Language and EU Law Excellence"
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Želite li proširiti svoja znanja o pravu Europske unije i usavršiti svoje poznavanje engleskog i njemačkog jezika pravne struke te naučiti osnove francuskoga s naglaskom na terminologiji prava Europske unije? Ako je odgovor potvrdan, prijavite se na Jean Monnet modul, na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje počinje novi ciklus edukacije u okviru "Language and EU Law Excellence". Projekt vrijedan 30.240 eura odobrila je i sufinancira Europska komisija, a od 2020. godine provode ga iskusni stručnjaci iz područja prava Europske unije i stranih jezika. Trajanje projekta je od 15. rujna 2020., do 14. rujna 2023. godine.Projektne aktivnosti imaju za cilj unaprijediti izučavanje prava Europske unije i produbiti poznavanje pravne terminologije Europske unije na radnim jezicima Europske unije: engleskom, njemačkom i francuskom. Pohađanje je svih projektnih aktivnosti besplatno. Ciljnu skupinu polaznika čine studenti prava preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine te Stručnog studija, kao i diplomirani pravnici raznih profila, predstavnici nevladinih udruga i javni službenici, ali i studenti svih razina studija Engleskog jezika i književnosti te Njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Osijek."Nositelji kolegija iskusni su profesori prava EU-a i stranih jezika Pravnoga fakulteta Osijek i profesorica francuskoga jezika koja je dugogodišnja suradnica fakulteta u programima cjeloživotnog obrazovanja. Kako bi se osnažila lingvistička komponenta projekta, kao nositelji pojedinih kolegija uključeni su i ugledni profesori stranih jezika Filozofskog fakulteta Osijek. Na taj način studenti prava i pravni stručnjaci dobit će priliku, uz projektne aktivnosti na matičnom fakultetu vezane uz pravo EU-a i pripadajuću pravnu terminologiju triju jezika, sudjelovati na predavanjima i radionicama nastavnika Filozofskog fakulteta, upoznati moderne kompjutorske alate za prevođenje i razvijati vještine konferencijskog prevođenja.

Projektom se želi privući i zainteresirane sudionike iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu pretpristupnih pregovora s EU-om. Pravnicima, asistentima i docentima prava, pa i nastavnicima stranih jezika na pravnim fakultetima tih zemalja znanja koja pružamo u ovome Jean Monnet modulu iz područja europskoga prava i radnih jezika EU-a od iznimne su važnosti. Preduvjet za pohađanje Programa je izvrsno poznavanje jednoga stranog jezika i dobro poznavanje drugoga stranog jezika (engleskoga ili njemačkoga). Nastavne aktivnosti počinju 12. studenoga 2021., i traju deset tjedana, a odvijat će se petkom popodne i subotom", doznajemo od izv. prof. dr. sc. Ljubica Kordić, voditeljice ovoga modula.

S obzirom na epidemiju bolesti COVID-19, do poboljšanja epidemiološke situacije većina će se nastave odvijati na daljinu. Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet modula održat će se 4. studenoga, u 18 sati, preko Zooma. Link će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici modula i poslan prijavljenim sudionicima. Za iskazivanje interesa i prijavu za sudjelovanje u modulu zainteresirani se mogu obratiti na e-mail adresu: kljubica@pravos.hr. Rok za prijavu je do 1. studenoga. I. Rab Guljaš



Ivana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

ŽUPANIJA POMOGLA U ORGANIZACIJI TERENSKE NASTAVE

Učenici livanjskog kraja u Vukovaru

Najčitanije iz rubrike