Osijek
JEAN MONNET MODUL

Počele prijave za "Language and EU Law Excellence"
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Želite li proširiti svoja znanja o pravu Europske unije i usavršiti svoje poznavanje engleskog i njemačkog jezika pravne struke te naučiti osnove francuskoga s naglaskom na terminologiji prava Europske unije? Ako je odgovor potvrdan, prijavite se na Jean Monnet modul, na Pravnom fakultetu u Osijeku, gdje počinje novi ciklus edukacije u okviru "Language and EU Law Excellence". Projekt vrijedan 30.240 eura odobrila je i sufinancira Europska komisija, a od 2020. godine provode ga iskusni stručnjaci iz područja prava Europske unije i stranih jezika. Trajanje projekta je od 15. rujna 2020., do 14. rujna 2023. godine.Projektne aktivnosti imaju za cilj unaprijediti izučavanje prava Europske unije i produbiti poznavanje pravne terminologije Europske unije na radnim jezicima Europske unije: engleskom, njemačkom i francuskom. Pohađanje je svih projektnih aktivnosti besplatno. Ciljnu skupinu polaznika čine studenti prava preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine te Stručnog studija, kao i diplomirani pravnici raznih profila, predstavnici nevladinih udruga i javni službenici, ali i studenti svih razina studija Engleskog jezika i književnosti te Njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Osijek."Nositelji kolegija iskusni su profesori prava EU-a i stranih jezika Pravnoga fakulteta Osijek i profesorica francuskoga jezika koja je dugogodišnja suradnica fakulteta u programima cjeloživotnog obrazovanja. Kako bi se osnažila lingvistička komponenta projekta, kao nositelji pojedinih kolegija uključeni su i ugledni profesori stranih jezika Filozofskog fakulteta Osijek. Na taj način studenti prava i pravni stručnjaci dobit će priliku, uz projektne aktivnosti na matičnom fakultetu vezane uz pravo EU-a i pripadajuću pravnu terminologiju triju jezika, sudjelovati na predavanjima i radionicama nastavnika Filozofskog fakulteta, upoznati moderne kompjutorske alate za prevođenje i razvijati vještine konferencijskog prevođenja.

Projektom se želi privući i zainteresirane sudionike iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu pretpristupnih pregovora s EU-om. Pravnicima, asistentima i docentima prava, pa i nastavnicima stranih jezika na pravnim fakultetima tih zemalja znanja koja pružamo u ovome Jean Monnet modulu iz područja europskoga prava i radnih jezika EU-a od iznimne su važnosti. Preduvjet za pohađanje Programa je izvrsno poznavanje jednoga stranog jezika i dobro poznavanje drugoga stranog jezika (engleskoga ili njemačkoga). Nastavne aktivnosti počinju 12. studenoga 2021., i traju deset tjedana, a odvijat će se petkom popodne i subotom", doznajemo od izv. prof. dr. sc. Ljubica Kordić, voditeljice ovoga modula.

S obzirom na epidemiju bolesti COVID-19, do poboljšanja epidemiološke situacije većina će se nastave odvijati na daljinu. Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet modula održat će se 4. studenoga, u 18 sati, preko Zooma. Link će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici modula i poslan prijavljenim sudionicima. Za iskazivanje interesa i prijavu za sudjelovanje u modulu zainteresirani se mogu obratiti na e-mail adresu: kljubica@pravos.hr. Rok za prijavu je do 1. studenoga. I. Rab GuljašIvana Rab Guljaš
Možda ste propustili...

GRAD RJEŠAVA PROBLEM SLOBODNIH MJESTA ZA AUTOMOBILE

Grade se parkirališta na "Vijencu"

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OSJEČKOM LIJEČNIKU "MEDICINSKI OSCAR"

Matej Šapina: Ovo mi je najdraža nagrada do sada

2

JOŠ JEDNA OBNOVA

Dva milijuna kuna za novi nogostup, rasvjetu i asfalt Podravske ulice

3

U ČETVRTAK POČINJE ADVENTIRANJE

Svijetlit će 10 km lampica