Osijek
POPUNJEN CENTAR ZA KULTURU U ČEPINU

Umirovljenici ujutro jure na tjelovježbe
Objavljeno 20. listopada, 2021.
Društveni život u Čepinu oduvijek je bio raznovrstan s obzirom na broj udruga koje u toj općini djeluju, od sportskih do kulturnih. No, sportski život, posebice kod osoba starije životne dobi, nije baš aktualan, pa se i za taj problemu te kategorije građana iznašlo rješenje. Kroz projekt Zajedno u zajednici sve je življe, aktivirani su upravo oni koji su najčešće vrijeme provodili u samoći, ili tek povremeno u druženju s nekolicinom poznanika u aktivnostima koje ne uključuju preveliku međusobnu interakciju.

Spomenuti projekt provodi se u Centru za kulturu, novom objektu koji, iako je primarno predviđen za aktivnosti uspješnog KUD-a Ivan Kapistran Adamović, koji je širom otvorio vrata i svakodnevno je ispunjen. Od jutra do večeri, okuplja mještane na raznorodne aktivnosti.

Naime, sve je više korisnika počelo koristiti pogodnosti tjelovježbe, a na ruku tome idu i blaže mjere epidemiološke zaštite koje korisnicima omogućavaju opuštenije i lakše razgibavanje i vježbanje. Treneri su tu da osmišljavaju raznovrsne vježbe različitog intenziteta, pa korisnici sami mogu zaključiti ako im je nešto prenaporno, ili gube snagu. “Jutarnjim tjelovježbama pripremaju se stariji stanovnici čepinske općine za ostatak dana, a uz bolje raspoloženje i razvoj zdravih navika stvara se i bolja budućnost za naše korisnike”, navode u općinskoj upravi.

Čepinski rekreativci, korisnici projekta Zajedno u zajednici, nakon početnih uhodavanja u treninzima, svladavaju i malo zahtjevnije vježbe, a glavni razlog njihove uspješnosti, osim u stručnom vodstvu, leži upravo u vježbanju u grupi i poticaju kojega dobivaju kada rade s ljudima koji zajedno s njima pomiču vlastite granice.

U općinskoj upravi navode da se u Centru odvijaju dnevne aktivnosti kojima se građani mogu priključiti prema rasporedu: ponedjeljak – jutarnja tjelovježba od 9 do 10 sati, društvene igre, šah, kartanje, jamb od 10 do 11 sati, tjelesne aktivnosti poput aerobike, treninga stabilnosti trupa, vježbe disanja i ravnoteže od 11 do 12 sati; utorak – radionice ručnog rada; srijeda – kreativne aktivnosti slikanje, oslikavanje boca, izrada nakita…; četvrtak – radionice ručnog rada; petak - jutarnja tjelovježba od 9 do 10 sati; društvene igre od 10 do 11 sati; aerobika od 11 do 12 sati.D.Pejić
Centar za kulturu širom je otvorio vrata i pun je od jutra do večeri te okuplja mještane na aktivnostima

5

dana kroz tjedan za starije i druge osobe osmišljene su zajedničke aktivnosti primjerene njihovoj dobi

Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

DANAS U POLJOPRIVREDNOJ I VETERINARSKOJ ŠKOLI

Prodaja prijesadnica i panel “Od škole do doktorata”

Najčitanije iz rubrike