Sport
KOŠARKAŠI S DRAVE VEČERAS (19) GOSTI AKTUALNOG PRVAKA

Umoru usprkos, "brokeri" u Zadru traže prigodu protiv favorita koji je upao u krizu
Objavljeno 19. listopada, 2021.

Protegnulo se 6. kolo HT Premijer lige u četiri dana. Prva utakmica odigrana je prošlog petka, a večeras (19 sati) runda se zaključuje u Krešinu domu gdje kod aktualnog prvaka gostuju košarkaši s Drave.



Vrijednosnice Osijek posljednjih deset dana u punom su pogonu. Utakmica u Zadru bit će im peta, u prosjeku igrati svaka dva dana je ritam za euroligaške klubove. Kakav je to osjećaj spoznao je i jedini ABA 2 ligaš iz Hrvatske, koji je preko tjedna između dvije utakmice regionalnog natjecanja ubacio i onu domaću protiv Furnira, koju je s(p)retno uspio riješiti u svoju korist. Dva ABA poraza (Spars, Lovćen) nisu neočekivana, a nema puno onih koji očekuju da umorni Osječani večeras mogu zaskočiti favorita. No, tko zna, možda je ostalo još goriva u rezervoaru da se u Zadru namuči domaćina do krajnjih granica?

- Brutalan je ovo ritam za nas, ali izdržat ćemo, nema nam druge. Išli smo dvaput za Zlatibor, gdje smo upisali poraze na otvaranju ABA 2 lige, ali za nas je daleko važnije da smo između Sparsa i Lovćena uspjeli osvojiti bodove protiv Furnira. Bilo je dobrih razdoblja i na Zlatiboru, vjerujem da ih neće nedostajati ni večeras - priželjkuje trener košarkaša s Drave koji u Zadar dolaze u ne baš idealnom trenutku za domaćina. U HT Premijer ligi prvak je na identičnom omjeru kao i VROS, tri pobjede i dva poraza. (Pre)malo je to za momčad koja želi obraniti državni primat, ali Zadranima još gore ide u ABA ligi, gdje su izgubili sve četiri utakmice. Prije dva dana poraženi su kod Krke, nakon čega se počelo špekulirati i o ostanku na klupi trenera Ivana Perinčića, te hoće li uopće voditi momčad protiv “brokera”, koji se, pak, nemaju namjeru baviti tuđim problemima.

- Svi znamo da su zadarske ambicije uvijek visoke, stoga je jasno da im dolazimo u nezgodnom trenutku jer će protiv nas napraviti sve kako bi popravili dojam. Mi nemamo takav pritisak, ali imamo želju odigrati dobru utakmicu i parirati objektivnom favoritu. Čeka nas protivnik koji nas sigurno ne smije i neće podcijeniti, tako da ne možemo računati ni na kakvo opuštanje domaćina. Realni smo u procjeni snaga, ali idemo odigrati hrabro - kaže Marko Mandić.

Naporan ritam donio je umor, a pojavile su se i lakše ozljede u svlačionici. Ipak, osječka ekspedicija je u Dalmaciju otišla u najjačem sastavu, bez bijele zastave. Ovo su u pravilu tzv. najlakša gostovanja, nakon kojih se raspored vraća u normalu, a to će potrajati sljedeće tri tjedna i novih ABA 2 obveza. N. Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike