Regija
ODRŽANA 26. ORAHOVAČKA FIŠIJADA

Stanko Knežević najbolji je fišmajstor
Objavljeno 18. listopada, 2021.
ORAHOVICA - U organizaciji Turističke zajednice i Grada Orahovice u središnjem gradskom parku održana je tradicionalna 26. orahovačka Fišijada, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša. Prijavilo se ukupno 37 ekipa, a organizator se pobrinuo da svaka ekipa dobije ložište, šarana, litru vina, klupu i stol. Sve je začinilo prekrasno jesensko vrijeme s prepoznatljivim zubatim suncem, a adut više za dobar provod bio je odlični Tamburaški sastav ‘’Kas’’ iz Osijeka. Nakon dva sata kuhanja i provoda uz tamburaše, stručno ocjenjivačko povjerenstvo u sastavu Zlatko Ivanković kao predsjednik te članovi Damir Tankosić i Vladimir Pleša, krenulo je u ocjenjivanje 37 uzoraka i najboljim ocijenila fiš-paprikaš Stanka Kneževića iz Donje Motičine, drugo mjesto pripalo je ekipi Toma, Čiko i Dado iz Orahovice, dok je treće mjesto osvojila ekipa Švalfaedro, također iz Orahovice.

- Prije svega čestitam svim ekipama koje su sudjelovale i kuhale. U Orahovicu sam došao družiti se s prijateljima i provesti ugodno poslijepodne uz odlični TS KAS, a fiš jednostavno uživam kuhati, to je moja velika ljubav. Kada god idem ne neko natjecanje, ili kuham za prijatelje, ja se tri dana pripremam, čak i supruga zna biti ljuta na mene koliko pažnje tome posvećujem - uz osmijeh poručuje prvi majstor fiša orahovačke Fišijade Stanko Knežević te kaže kako velike tajne dobrog fiša zapravo i nema.

- Važna je prije svega paprika, i to dobra, i određena količina. Naravno da je važna i dobra riba, i onda kada uz sve to imaš dobru ekipu, dođe i pobjeda. Hvala organizatorima na odličnoj organizaciji i vidimo se sigurno nagodinu - zaključio je pobjednik Knežević. V.G.
Možda ste propustili...

U TIJEKU EDUKACIJA ZA 25 ŽENA

Gerontodomaćice i operaterke

U KOMPLEKSU U BREZNICI ĐAKOVAČKOJ

U Kupki radovi na cesti i mostu te sadnja kestena

KLUB PETI KOTAČ BREZIK NAŠIČKI

Oldtimere vozili do Vukovara

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ULAGANJE TVRTKE HF BELIŠĆE U VALPOVU

Gradit će proizvodni centar,
posao će naći 130 radnika

2

17. OCJENJIVANJE KVALITETE

Šampioni rakija Obrta Romić i Bilušićev liker

3

GRADNJA NA BELOMANASTIRSKOM GRADSKOM STADIONU

Teniski tereni prema pravilima ITF-a