Regija
"AKTUALAC" TRAJAO DUŽE OD SAT VREMENA

Vijećnici o regresu,
cesiji, parkiralištu...
Objavljeno 18. listopada, 2021.
ĐURĐENOVAC - Nakon dvije online sjednice Općinskog vijeća Đurđenovac, treću sjednicu, koja je održana u maloj dvorani Radničkog doma, obilježila su brojna vijećnička pitanja.

”Aktualac” je bio u znaku dobre atmosfere i pristojnog ponašanja svih uključenih koji su se uglavnom usmjerili na sadržaj, a ne na formu pitanja i odgovora te je trajao više od sat vremena. Pitanja je postavilo svih 11 vijećnika.

Vijećnik Domovinskog pokreta Ivo Kljaić potegnuo je pitanje isplate regresa službenicima i namještenicima Jedinstvenog upravnog odjela. Zanimalo ga prema kojem je kriteriju njima dodijeljen regres, a djelatnicima komunalnih poduzeća Vodorad i Rad te Dječjeg vrtića Jaglac, čiji je osnivač i vlasnik Općina Đurđenovc, nije isplaćen.

- Zašto su jedni dobili, a drugi nisu? Smatram da svi zaposlenici koji rade za Općinu trebaju biti jednaki - kazao je Kljajić, kojeg je zanimalo koje poslove za Općinu Đurđenovac izvode dvije tvrtke, a kojima je u prvom polugodištu ove godine isplaćeno gotovo milijun kuna. Od tog iznosa jednoj je đurđenovačkoj tvrtki na temelju cesije isplaćeno 800.000 kuna.

- Jedinstveni upravni odjel ustrojen je tako da načelnik posredovanjem pročelnika može regulirati dio radnih odnosa. Budući da je Općina Đurđenovac poslovala pozitivno, djelatnicima Jedinstvenog upravnog odjela isplaćen je regres, što smatram pohvalnim. Vodorad i Rad drukčije funkcioniraju i posluju. Djeluju na tržištu, imaju svoju upravu te isplata plaća, regresa i drugih materijalnih prava nemaju veze s Općinom Đurđenovac. Što se tiče vrtića, odnose između djelatnika, njihova prava i obveze reguliraju ravnatelj i Upravno vijeće na temelju financijskog plana koji se donosi godinu dana prije kako bi ga Općinsko vijeće razmotrilo i uvrstilo u proračun - odgovorio je načelnik Hrvoje Toplović. Kazao je kako će za sljedeću sjednicu pripremiti detaljniji odgovor o poslovnim odnosima i plaćanju na temelju cesije.

Predsjednica Općinskog vijeća Dragica Pavlić (HDZ) pitala je hoće li se asfaltirati cesta i parkiralište kod groblja s obzirom na nadolazeći blagdan Svih svetih.

- Imam obećanje izvođača da će posao pokušati odraditi do blagdana. Inače, rok završetka svih radova je 31. prosinca - kazao je načelnik.

Između ostaloga, raspravljalo se o rekonstrukciji dotrajale vodovodne mreže u Đurđenovcu, gradnji kružnog toka u Klokočevcima, rekonstrukciji mostova u Našičkom Novom Selu, proširenju županijske ceste Klokičevci - Šaptinovci, javnoj rasvjeti u Pribiševcima, gradnji akumulacije Švajcerija te održavanju poljskih putova. S. Fridl
Možda ste propustili...

U ZVONIMIROVCU SE ULAŽE U “STARU ŠKOLU” I INFRASTRUKTURU

Izgrađen je most, grade se nogostupi

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

Najčitanije iz rubrike