Regija
SURADNJE VINKOVACA I BRČKO DISTRIKTA

Prvi je projekt uređenje vrtića
Objavljeno 19. listopada, 2021.
VINKOVCI - Gradonačelnik Ivan Bosančić sa suradnicima razgovarao je s predstavnicima vlade Brčko Distrikta, a razlog sastanku, prvoga u nizu, razmjena je iskustava u provedbi projekata financiranih iz fondova Europske unije. Gosti su informirani o vinkovačkim iskustvima u dosadašnjem uspješnom povlačenju novca. Zajednički projekt “Prijateljstvo bez granica” primjer je dobre prakse u prekograničnoj suradnji.

- Razgovarali smo o temama koje će zanimati građane s ove, ali i s one strane granice, a to je povezanost između dvaju gradova koja je već tu, na djelu preko onih koji su iz Posavine došli živjeti u Vinkovce, ili su odavde otišli tamo živjeti. Sve ovo krenulo je s jednim lijepim europskim projektom koji nije možda preznačajan financijski, ali nam mnogo znači, jer smo krenuli od djece, odnosno uređenja vrtića u Brčkom i Vinkovcima, ali ubuduće očekujemo mnogo više projekata. Drago mi je što sam prvi domaćin i nadam se da ćemo vrlo brzo imati i drugi sastanak - rekao je gradonačelnik Bosančić.

Goste iz Brčko Distrikta zanimalo je ustrojstvo Grada Vinkovaca, što sve financira Grad, zdravstvo, školstvo...

- Ovdje smo u prilici steći nužna znanja i iskustva kada je riječ o procesu pridruživanja EU-u i korištenju EU fondova. Mi smo početnici u tom poslu i veliko iskustvo koje ima gradska uprava i razvojna agencija bit će nam od velike koristi. Ovo je početak jedne dobre, dugoročne suradnje - kaže gradonačelnik Brčko Distrikta Esed Kadrić, a zamjenik gradonačelnika Anto Domić podsjeća kako je Brčko Distrikt posebna lokalna zajednica u BiH koja ima posebna status sa širokim ovlastima.

– Budući da BiH još nije ušla u EU, odlučili smo proširiti suradnju s gradovima poput Vinkovaca kako bismo se upoznali s tim kako su hrvatski gradovi išli prema EU-u, koji su izazovi i problemi. Vinkovci su blizu i preko Vinkovaca bio nam je izlaz u svijet – rekao je Anto Domić. M.F.
Možda ste propustili...

BESPLATNI PRIKLJUČAK SVAKOM KUĆANSTVU

Brzi internet u osam općina

ZAKUP POSLOVNIH PROSTORIJA

Telefonske centrale u mjesnim domovima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODVELA IH U DEMOGRAFSKI PAD

Najduža ulica u RH od 2011.
izgubila je petinu stanovnika

2

PROSLAVA VINCELOVA U POŽEŠKOM KRAJU

Ipak Vincelovo - tradicija neće biti iznevjerena

3

PRED OPĆINAMA OPSEŽAN I SLOŽEN POSAO

Velik je interes za zakup poljoprivrednog zemljišta