Osijek
HACKATHON NA MOSH! TEHNOLOŠKOM VIKENDU

Pobijedila novosadska ekipa Minerva
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Pobjednik osječkog hackathona, natjecanja informatičara, održanog u okviru Mosh! tehnološkog vikenda, u organizaciji Poduzetničkog inkubatora BIOS i Osijek Software Cityja, novosadska je ekipa Minerva. Drugo mjesto pripalo je osječkoj ekipi 40%, a treće ekipi Coffee, također iz Osijeka. Nagrade od 10.000, 5000 i 2000 kuna dodijelila je zamjenica osječkog gradonačelnika Jasenka Crnković.



Natjecatelji, šest ekipa iz Osijeka i novosadska Minerva, imali su zadatak izraditi plan za održiv poslovni model na temu mobilnosti, pri čemu su morali obratiti pozornost na monetiziranje proizvoda, prihode, poslovanje, zajednicu te pojasniti zašto bi potencijalni investitori uložili svoj novac u njihov proizvod.



Natjecanje je održano uz pokroviteljstvo Grada Osijeka u sklopu prekograničnog projekta CB NET (Cross-Border Regional Creative Business Networking), radi jačanja sektora kreativnih industrija s posebnim naglaskom na gaming industriju.



Projektni su partneri iz Republike Srbije Poslovni inkubator Novi Sad i Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Vrijednost projekta je 378 tisuća eura, od čega 85 posto financira Europska unija, a ostatak prijavitelj projekta. I.A.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike