Osijek
"Š-OLD-ER" U ERDUTU I ŠODOLOVCIMA

Mobilni tim Katica za sve obilazi starije te osobe s invaliditetom
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Mobilni tim Katica za sve potrudit će se da starijim građanima olakša svakodnevni život. Mladi im, naime, nude usluge pomoći u kući, a nazvali su ovaj pothvat “Š-OLD-ER”, u koji su uključeni, osim Centra za mlade Dalj, i Općina Erdut, kao provoditelji projekta te Općina Šodolovci.

Mladi kažu da se ranjivim skupinama nastoji pomoći, socijalno ih uključiti, ali i povećati zapošljivosti. Usluga pomoći u kući odnosi se isključivo na osobe na području dviju općina gdje će idućih devet mjeseci biti dostupna na poziv osobama starijima od 54 godine i osobama s invaliditetom, i to radnim danima od 7 do 15 sati na brojeve telefona: Općina Erdut 590-111, Općina Šodolovci 296-083 i Centar za mlade Dalj 099/4659810.

Popis poslova obuhvaćen uslugom podrazumijeva pomoć u održavanju stambenog prostora, uređenje okoliša, pomoć osobama s invaliditetom u svakodnevnim aktivnostima, pomoć pri nabavljanju i dostavi hrane, lijekova, pomoć pri nabavi i pripremi ogrjeva i zagrijavanje domova, pomoć pri plaćanju računa, sitni popravci u kućanstvu, logistička pomoć... D.P.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike