Mozaik
SVIRANJE ROGA NEOBIČNO JE I ATRAKTIVNO

Slatinski rogisti predstavljali
hrvatsku u Budimpešti
Objavljeno 19. listopada, 2021.
Slatinski rogisti glazbena su sekcija Lovačkog saveza Virovitičko-podravske županije osnovana 2014. na inicijativu nekolicine zaljubljenika u glazbu uz pomoć Lovačkog saveza županije. Uglavnom su to glazbenici potekli iz Gradske glazbe Slatina, ukupno ih je šest koji rade iz ljubavi prema glazbi, potpuno dragovoljno i amaterski. Njihov voditelj je Zoran Vlajnić iz Našica inače dugogodišnji kapelnik Puhačkog orkestra DVD-a Orahovica:

- Promicanje kulture muziciranja na puhačkim instrumentima te očuvanje i pronošenje te jedinstvene tradicije osnovne su vrijednosti koje se ogledaju u radu naše skupine rogista i prošli smo već niz uspješnih javnih nastupa na međunarodnim i državnim susretima rogista - kaže Vlajnić. U Budimpešti su održani sajmovi One With Nature i FeHoVa, koji su posjetili i predstavnici Hrvatskog lovačkog saveza na čijem su izložbenom prostoru nastupili i Slatinski rogisti.

- Bila je ovo velika čast za nas nastupiti kao predstavnik Hrvatske i naše županije na ovom prestižnom sajmu. Zahvaljujem Hrvatskom lovačkom savezu koji nam je dao povjerenje, a svi nazočni bili su oduševljeni našim muziciranjem i to je naša najveća nagrada. Ovo je veliki sajam kojemu su nazočili predstavnici mnogih zemalja i nastupiti ovdje doista je prestiž. Mi smo ekipa koja uživa u svakoj odsviranoj noti, inače svi sviramo druge instrumente, a sviranje roga je nešto što ljudima nije tako uobičajeno, pa je time i više atraktivno - zaključio je Vlajnić, uz kojega su nastupili njegov sin Luka te Davor Turček, Damir Culej i Dražen Nemet. V.Grgurić
Možda ste propustili...

“KAD LJUBAV”

Kedžo objavio novu pjesmu

LADO I ŚLĄSK NASTUPAJU U SKLOPU PROJEKTA FOLK_LIKE IT

Hrvatski i poljski ansambl danas u Slavonskom Brodu

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBJAVILA SPOT ZA "VOLIM ŠTO TE NE VOLIM"

Zsa Zsa u ljubavnoj drami zbog zgodnog glumca

2

TOP LISTA PRODAJE ALBUMA

Matija Dedić prvi, "Rockanje
u Vinkovcima" na 2. mjestu

3

ZA SAMO DVIJE I POL MINUTE

Rasprodan koncert Arctic Monkeys u Puli