Sport
SPORTSKA HUMANITARNA AKCIJA

Trčalo se po stazi zračne luke
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Subotnje poslijepodne ponudilo je u Osijeku još jedno zanimljivo trkačko natjecanje. Zanimljivo ponajprije zbog mjesta održavanja - na poleno-sletnim stazama Zračne luke Osijek. Rotary klub J. J. Strossmayer Osijek, uz tehničku podršku udruge Run4Fun, organizirao je ondje humanitarnu utrku End Polio Airport Run Osijek 2021.

Humanitarna je to utrka organizirana radi brige o zdravlju i zaštite zdravlja djece kojom u ovom klubu nastavljaju s podrškom svjetskom programu borbe protiv dječje paralize koju provodi Rotary International.

Humanitarni projekt imao je i lokalni karakter te će dio prikupljenih sredstava od donacija i kotizacija biti uplaćen Udruzi za terapiju i aktivnosti pomoću konja MOGU Osijek. Osim humanitarnog karaktera, cilj ovog projekta je i podići svijest građana o važnosti fizičke aktivnosti. Tako su održane ukupno tri utrke, u dužini 5 i 10 km, a za naše najmlađe bila je spremna staza duga 300 m.

Svaki natjecatelj uvršten na startnoj listi dobio je službenu majicu utrke, jedinstvenu sudioničku medalju (u cilju utrke), personalizirani startni broj, elektronsko mjerenje i obradu rezultata te okrepu na startu i cilju utrke. Pobjednici? Josipa Papić Mitrović, predsjednica RC J. J. Strossmayer Osijek, u izvješću za naš list sve je sudionike proglasila pobjednicima. D.Ku.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike