Regija
PRIZNANJA NAJUSPJEŠNIJIMA U 2020.

Plaketu "Zlatna kuna" dobili Agroland, Pan Parket i Ciprijanović
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Usprkos pandemiji, u županiji rade 1222 poduzetnika, više nego 2020., naglasio je Zlatko Pleša, predsjednik HGK-a ŽK Virovitica

U Tehnološko-inovacijskom centru u Virovitici održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća HGK-a Županijske komore Virovitica, na kojoj su i dodijeljena priznanja najuspješnijim trgovačkim društvima u 2020. godini – "Zlatna kuna". Svečanoj sjednici, među ostalima, nazočili su župan Igor Andrović, virovitički gradonačelnik Ivica Kirin, kao i članovi Gospodarskog vijeća HGK-a ŽK Virovitica.



Trend rasta


- Usprkos negativnim učincima koronavirusa, područje Virovitičko-podravske županije u odnosu prema 2020. godini bilježi rast broja poduzetnika, trenutno ih imamo 1222, od kojih je 98,4 posto malih i mikro poduzetnika. Imamo rast i novoosnovanih tvrtki, tako da je u prvih devet mjeseci zabilježeno 96 novih tvrtki, novih 96 poduzetnika pokrenulo je poduzetničku ideju. Dugogodišnji je pozitivan trend ostvarivanja suficita u robnoj razmjeni, koji ostvarujemo s ukupno 66 zemalja. Imamo porast broja zaposlenih u pravnim osobama i trend porasta bruto i neto plaća, a i broja živorođene djece – rekao je, između ostalog, Zlatko Pleša, predsjednik HGK-a Županijske komore Virovitica.

"Zlatna kuna" dodjeljuje se na temelju ekonomskih pokazatelja, ali i ugleda pojedinih tvrtki te njihova doprinosa županijskom gospodarstvu u cjelini. Plaketu "Zlatna kuna" u kategoriji malih trgovačkih društava dobila je tvrtka Agroland Virovitica. Osnovana je 2003. i zapošljava 33 djelatnika. Osnovna je djelatnost otkup i veleprodaja konvencionalnih i ekoloških merkantilnih proizvoda. Uz kooperantsku ima i vlastitu ratarsku proizvodnju, a gotovo 70 posto proizvoda izvozi. Od kolovoza 2021. proširuje silosne kapacitete i povećava broj otkupnih mjesta, a uz otkup i skladištenje merkantilnih proizvoda posebno ističu ekoproizvodnju. Plaketu je predsjedniku Uprave Agrolanda Nikoli Gomerčiću uručio gradonačelnik Ivica Kirin.

- Ovo je prva "Zlatna kuna" za Agroland. Zahvaljujem HGK-u ŽK Virovitica na čelu s predsjednikom Zlatkom Plešom, koja je prepoznala naš rad, kao i županu Igoru Androviću na vrlo poticajnom okruženju za gospodarstvenike i poduzetnike u našoj županiji. Poslujemo u vrlo izazovnom vremenu i zato čestitam svim gospodarstvenicima i njihovim timovima koji su uspjeli prebroditi 2020. godinu. Posebno zahvaljujem prijašnjem vlasniku Agrolanda jer ova "Zlatna kuna" zapravo pripada njemu, a mi kao novi vlasnici i novi predstavnici uprave možemo samo dati sve od sebe da nastavimo ovo uspješno poslovanje – rekao je Gomerčić.

U kategoriji srednjih trgovačkih društava "Zlatnu kunu" dobila je tvrtka Pan Parket Čačinci, proizvođač gotovog troslojnog parketa. Osim od slavonskog hrasta svoje proizvode izrađuje od još desetak vrsta drva, kao što su jasen, javor, bukva, trešnja, bagrem, orah... Godišnje proizvode oko 600.000 četvornih metara parketa, od kojih više od 90 posto ideu u izvoz. Plaketu je direktoru nabave Pan Parketa Damiru Kelavi uručio predsjednik HGK-a ŽK Virovitica Zlatko Pleša.

"Projekt" rad


- Zahvaljujem na dodijeljenoj plaketi, koja je ostvarena u tako izuzetnim i specifičnim okolnostima za poslovanje u prošloj godini. Očekivali smo da će 2020. biti, s obzirom na pandemiju, možda i najteža godina u poslovanju, međutim, i u ovoj se godini susrećemo s velikim izazovima. Cijene repromaterijala rastu, negdje i do sto posto, međutim, to nas nije pokolebalo u namjeri da nastavimo uspješno poslovati, da se nastavimo razvijati, investirati i boriti se na cijelom europskom i svjetskom tržištu – kazao je Damir Kelava.

U kategoriji velikih trgovačkih društava "Zlatnu kunu" dobila je tvrtka Ciprijanović Orahovica, koja je svoju priču počela prije tridesetak godina u obiteljskoj kući majke Katice i oca Dinka. Svih ovih godina vizija je ostala ista – rad je pokretač svega. Danas druga generacija pokušava i uspijeva nastaviti raditi istim ritmom, s novim idejama i drukčijim pristupom. Njihov je najvažniji "projekt" ljubav prema radu i drvu, koju žele prenijeti i na treću generaciju. Ako ih pitate koji je recept za uspjeh, reći će vam da morate samo jako voljeti drvnu prašinu. Plaketu je direktorici tvrtke Antoniji Jurjević uručio župan Igor Andrović.

- Zahvaljujem na nominaciji, zahvaljujem našim zaposlenicima i posebno čestitam svim dobitnicima, a i svima koji su preživjeli tešku prošlu godinu. Gospodarstvenicima i poduzetnicima s područja naše županije želim da i dalje rade i ustraju, da se bore i gledaju samo naprijed – kratko je kazala Antonija Jurjević.



Dijana Stanić Rešicki
Uspjeh: ljudski potencijali i velik trud
- Čestitam svima nagrađenima i zahvaljujem na njihovu trudu, radu, njihovu menadžmentu, kao i na trudu svih njihovih djelatnika. Dodjela “Zlatne kune” svake je godine prigoda da vidimo one najsvjetlije primjere županijskog gospodarstva, poduzetničkog uspjeha iza kojeg prije svega stoje ljudski potencijal i velik trud. Već smo dvije godine u ovim teškim vremenima, ušli smo u drugu godinu pandemije koronavirusa i čestitam svima koji su preživjeli i sačuvali radna mjesta. Ovdje smo da prezentiramo uspjeh baš u tim izazovnim vremenima, uspjeh razvoja i rasta, zbog kojih su i ovi dobitnici ovdje s nama, ali i svi ostali poduzetnici s područja županije. Nastavit ćemo biti potpora svima vama. I Županija, i gradovi, i općine bit će vam na usluzi u bilo koje vrijeme, slobodno pitajte za pomoć. Čestitam svima još jednom i neka vam ovo priznanje bude poticaj da svoj uspjeh održite, a svim ostalim poduzetnicima da ubuduće postignu jednak uspjeh kao i vi – kazao je župan Igor Andrović.

Možda ste propustili...

U BELOMANASTIRSKOJ OŠ DR. FRANJE TUĐMANA ODRŽAN PROLJETNI SAJAM

Novac prikupljan u humanitarne svrhe

U UTORAK OD 16 DO 18 SATI

Darivanje krvi u OŠ Petrijevci

PREVENTIVNI PROGRAM “DUGINE BOJE”

Prepoznati tuđe i vlastite osjećaje

Najčitanije iz rubrike