Regija
NOVI ADRENALINSKI SADRŽAJ

Biciklisti okupirali pumptrack poligon
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Dovršena je izgradnja pumptrack poligona, čime je Virovitica postala peti grad u Hrvatskoj koji ima takav poligon.

- Nakon brojnih ulaganja Virovitičko-podravske županije u razvoj cikloturističkih sadržaja osluškivali smo potrebe na terenu i shvatili da je u gradu potreban jedan pumptrack poligon. U dogovoru s klubovima, ponajviše s Biciklističkim klubom Bor, odlučili smo se prijaviti na natječaj za izgradnju poligona i smatram da smo Viroviticu i Virovitičko-podravsku županiju nadogradili na vrlo atraktivan način, koji će privući iznimno velik broj posjetitelja, u što smo se uvjerili i prije samog otvaranja. Također, ovim novitetom postat ćemo još prepoznatljiviji na cikloturističkoj karti Hrvatske, a već od sljedeće godine planira se organizacija turnira koji će obuhvatiti svih pet dosad izgrađenih pumptrack poligona, pa tako i ovaj u Virovitici - istaknula je Martina Jakelić, direktorica Turističke zajednice Virovitičko-podravske županije.Adria Bike, poligon površine 865 četvornih metara, gradio se na gradskoj parceli od oko 1800 kvadrata, u suradnji s partnerima iz Slovenije – tvrtkom Alliance ASE, specijaliziranom za gradnju takvih poligona, a iz Biciklističkog kluba Bor istaknuli su zadovoljstvo novim sadržajem. Pumptrack poligon smješten je u sportsko-rekreacijskoj zoni Virovitice, između SRC-a Vegeška i multifunkcionalne hale Viroexpo, nedaleko od nogometnog igrališta i teniskih terena. Nositelj projekta je Županija, a realiziran je u partnerstvu s Gradom Viroviticom i uz potporu Ministarstva turizma i sporta u okviru nacionalnog Programa razvoja cikloturizma na kontinentu u 2021. godini.

- Svakodnevno možemo vidjeti brojne dječake i djevojčice, djecu svih dobi, rekreativce, ali i one koji se profesionalno bave biciklizmom kako posjećuju novootvoreni pumptrack poligon, što je zasigurno pokazatelj da smo pogodili s ovim sadržajem. Ne želimo stati na ovome, veselimo se novim projektima koji su u planu, a mogu slobodno reći kako ćemo se i dalje prijavljivati na ovakve natječaje te omogućiti i ostalim gradovima u Virovitičko-podravskoj županiji da dobiju svoje pumptrack poligone, jer interes je zaista velik - rekao je župan Igor Andrović.

Ukupna vrijednost projekta je 500.000 kuna. Potpora Ministarstva turizma i sporta iznosila je 320.000 kuna, Virovitičko-podravska županija sudjelovala je sa 170.000 kuna, a Grad Virovitica, uz preuzimanje dijela financijskih obveza, ustupio je zemljište za izgradnju biciklističkog parka. Projekt je osmislila, pripremila i operativno provela Turistička zajednica VPŽ-a.



Dijana Stanić Rešicki
Sport i rekreacija - što će se sve graditi
Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin otkrio je što još Virovitičani mogu očekivati u dogledno vrijeme.

- Ovo je samo jedan od sadržaja koji će biti izgrađen na prostoru bivše vojarne, a pred nama je još puno radova. U planu je izgradnja velikog parkirališta koje bi ujedno služilo za održavanje raznih manifestacija na otvorenom, očekuje se izgradnja virovitičkog kupališta, odnosno triju bazena, koji će također biti u sklopu spomenutog kompleksa, željeli bismo izgraditi novu natjecateljsku dvoranu i gimnastičku dvoranu, odnosno sve što pripada u kategoriju sporta i rekreacije. Cijelim kompleksom Virovitica bi postala centar sporta i rekreacije za ovaj dio Hrvatske, ali, usudio bih se reći, i za cijelu Hrvatsku. Olakotna je okolnost što je zemljište u vlasništvu Grada, a idejna rješenja već su u fazi razrade kako bismo se u što skorije vrijeme mogli okrenuti investitorima. U razdoblju do 2027. godine želimo povući što je moguće više sredstava iz EU fondova, a upravo će nam to pomoći da ostvarimo sve što je u planu - rekao je gradonačelnik Kirin.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike