Regija
DANI OKUSA HRVATSKE TRADICIJE OD 15. DO 28. STUDENOGA

Tradicijska jela ponudit će oko 110 ugostitelja iz 13 županija
Objavljeno 18. listopada, 2021.
Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije, kojoj su nazočili predstavnici deset županija potpisnica Ugovora o projektnoj suradnji, održanoj prošlog tjedna na Salašu Savus, dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke zbog pandemije COVID-19, nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati od 15. do 28. studenoga. Kako se očekuje, u to drugo izdanje navedene manifestacije bit će uključeno približno 110 ugostiteljskih objekata nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 13 hrvatskih županija. Oni će gostima tijekom 14-dnevnog trajanja manifestacije svakodnevno nuditi dva menija od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Restorani će ponudu oblikovati po vlastitom izboru u jednoj od četiri cjenovne grupe: od 75, 95, 125 ili 195 kuna. Drugi nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije bit će predstavljeni prigodnom konferencijom za medije u Zagrebu početkom studenoga, kada će ujedno biti predstavljen i prvi nacionalni katalog nositelja standarda Okusi hrvatske tradicije, pripremljen u digitalnom i tiskanom izdanju.

Standard Okusi hrvatske tradicije – Okusi graničarskog Posavlja u četvrtak je primio još jedan ugostiteljski objekt s područja Brodsko-posavske županije koji je ispunio visoke kriterije Pravilnika o dodjeli standarda. Restoranu Kuća piva iz Slavonskog Broda standard je uručila Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije, a primio ga je vlasnik objekta Željko Špalat.

Standard Okusi graničarskog Posavlja na području Brodsko-posavske županije danas posjeduje četrnaest ugostiteljskih objekata, a na području 13 hrvatskih županija standard Okusi hrvatske tradicije trenutačno posjeduje gotovo 130 ugostiteljskih objekata, koji u ponudi imaju najmanje šest tradicijskih jela (od kojih su obvezno dva glavna jela s prilogom) i najmanje šest etiketa lokalnih pića, od čega su četiri vina.



Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana