Crna kronika
VELIKI POŽAR NA STAROJ ZGRADI U BELIŠĆANSKOJ MITROVICI

Pet obitelji ostalo bez doma nakon što je uništen krov, Grad je osigurao smještaj
Objavljeno 18. listopada, 2021.

Požar, gust dim, vatrogasne sirene i krov koji je potpuno progutala vatrena stihija te pet obitelji koje su ostale bez svoga doma – tužan je epilog velikog subotnjeg požara koji se dogodio u Belišću u Ulici kralja Tomislava, u dijelu grada poznatijem kao Mitrovica.



Jedna je muška osoba koja je bila najmoprimac zadobila opekline i nalazi se u KBC-u Osijek. Vatrogasci iz DVD-a Belišće u subotu su odmah nakon dojave nešto poslije 8.30 izišli na požarište s četiri vozila i 13 vatrogasaca. Požar je izbio na katu i brzo se proširio na krovište zgrade koje je potpuno uništeno.

Predsjednik Gradskog vijeća Belišća Domagoj Varžić, koji je u subotu odmah izišao na požarište, potvrdio nam je kako su uz vatrogasce u ovom događaju veliku ulogu odigrali savjesni susjedi. Oni su na vrijeme uočili vatru te ugroženog stanara izvukli iz zgrade i alarmirali ostale stanare da što prije napuste zgradu. Priskočili su u pomoć i djelatnici tvrtke Hidrobel d.o.o. koji su se potrudili što je moguće više imovine stanara iznijeti iz zgrade te spasiti što se spasiti da. "Stanari su zbrinuti kod rodbine i susjeda gdje su prenoćili, no Grad Belišće za njih je već osigurao zamjenske gradske stanove koji su trenutačno u fazi pripreme i adaptacije i u najskorije vrijeme bit će spremni za prihvat stanara iz zgrade koja je izgorjela", potvrdio nam je predsjednik Vijeća Varžić.

Koliko su ove 115 godina stare i derutne zgrade u Mitrovici iz vremena belišćanskih početaka velik problem i opterećenje za Grad, najbolje svjedoči činjenica da se isti problem već neuspješno pokušavao riješiti u mnogim prijašnjim mandatima gradske vlasti. Sada su se, pak, konačno pojavile naznake da bi se u tome ipak moglo i uspjeti nakon što je na posljednjoj sjednici Gradsko vijeće usvojilo Odluku o pokretanju postupka uklanjanja višestambenih zgrada u Ulici kralja Tomislava u Belišću. Tom Odlukom Grad Belišće izvršava potrebne zakonske predradnje za planirano rušenje ukupno sedam zgrada u Mitrovici. Za početak je bilo planirano iduće godine srušiti tri zgrade, među kojima je bila i upravo izgorjela zgrada, a u te tri zgrade ukupno se nalazilo 12 najmoprimaca.

- Višestambene zgrade u Mitrovici postale su žrtve zuba vremena, jer riječ je o zgradama starim 115 godina koje nisu zaštićeni spomenici kulture. Njihovo rušenje i izgradnja novih sadržaja bit će bolje rješenje - pojasnio je na sjednici gradonačelnik Dinko Burić. L.Aničić
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

POLICIJA U LOVU NA NEODGOVORNE VOZAČE

Turirali, bučili i divljali širim središtem Osijeka

IMAO JE 3,56 PROMILA ALKOHOLA U KRVI

Pijan, teško ozlijeđen u tučnjavi

Najčitanije iz rubrike