Sport
OČEKIVAN PORAZ SPAČVE

Da se bar igralo 30 minuta
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Na kraju je bilo uvjerljivih 37:23 za PPD Zagreb protiv Spačve Vinkovci, no unatoč konačnih 14 razlike, ipak možemo zaključiti kako je hrvatski prvak došao do pobjede teže od očekivanoga. Nakon prvih 30 minuta igre rezultat je bio izjednačen (14:14) pa su "zagrebaši" ipak u nastavku morali iskoristiti sav svoj arsenal kako se ne bi dogodila još veća senzacija. Trener PPD Zagreba Ivica Obrvan na teren je poslao najmlađe snage. Vodili su mladi Zagrebovi "lavovi", ali su Vinkovčani ne samo pružili otpor nego su u 23. minuti i poveli. Na odmor se, ipak, otišlo s poravnatih 14:14 i to nakon što je po isteku vremena kapetan David Mandić uspješno realizirao sedmerac. U nastavku je ipak Obrvan očito svojim igračima dao "jezikovu juhu". Vidio je kako bi vrag mogao odnijeti šalu pa su u drugom poluvremenu ipak zaigrali i oni iskusniji, koji su najviše i povukli za konačno uvjerljivu pobjedu domačina. Najviše u redovima "zagrebaša", čak osam pogodaka postigao je desnokrilni Vlado Matanović. Mogli bismo reći i onu "tko će kome" s obzirom da su roditelji ovog inače rođenog Riječanina, iz okolice Vinkovaca. Majka mu je iz Slakovaca, a otac iz Antina! Nije ipak Matanović dobio epitet najefikasnijeg igrača susreta. To je pripalo Spačvinom igraču Marku Vignjeviću, koji je postigao čak deset pogodaka. K.L.
PPD Zagreb *37 (14)

Spačva Vinkovci *23 (14)

ZAGRE - SD Trešnjevka. Gledatelja: 200. Suci: Dalibor Jurinović (Zadar) i Marko Mrvica (Biograd na moru)

PPD Zagreb: Ivić (2+0), M. Mandić (7+0) + 1 gol; Šipić 3, Vistorop 4, D. Mandić 6, Faljić 1, Klarica 3, Gojun, Klis, Kraljević 3, Sirotić 1, Matanović 8, Ravnić 1, Obranović 3, Leimeter 2, Grahovac 1

Spačva Vinkovci: Ćirović 3 (3+0), Pašagić (7+0) 1, Maroš 4, B. Mažurana, Čičak, Božičević, Vignjević 10 (3), Blašković, Zadro, F. Mažurana 4, N. Peštić, Kuže 3, Bolanča 1, B. Peštić, Romić.

SEDMERCI: PPD Zagreb 3(3), Spačva Vinkovci 3(3); ISKLJUČENJA: PPD Zagreb 4 minute (Faljić 2, Grahovac 2), Spačva Vinkovci 4 minute (B. Mažurana 2, Božičević 2)

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL VUKOVARSKO-SRIJEMSKA

Mitnica zabila 15 komada

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike