Sport
CIBALIJI SLAVONSKI OGLED

Perić Komšić presudio u drugoligaškom El Slavonicu
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Nekad je to bio pravi slavonski derbi. El Slavonio ili "šokački derbi", kako je kome draže. Cibalia je nekoliko sezona drugoligaš, a s najvećim lokalnim rivalom, onim iz Gradskog vrta, sastaje se jedino s njegovom drugom momčadi. Zanimljivo Cibalia i druga momčad Osijeka sastali su se i prošle nedjelje na vukovarskom turniru u čas Blage Zadre, kojem su odali počast, minutom šutnje, uoči početka utakmice. Prošle nedjelje Cibalia je slavila nakon raspucavanja jedanaesteraca. Ovaj put, u prvenstvenom srazu, sljavljenici nakon susreta su bili isti. Domaći su slavili, zahvaljujući pogotku Perić-Komšića koji je zatresao mrežu Osijekovog vratara Kolića u 65. minuti. Prije toga pogotka, malo toga smo mogli vidjeti. Prvo poluvrijeme čak možemo reći i gotovo ništa. Tek po jedna prigoda dogodila se na svakoj strani. Osječani su svoju prigodu propustili u 22. minuti. Išasegi je Stranputu skinuo loptu s noge. Bila je to situacija koja se mogla iznjedriti u nešto konkretnije. Desetak minuta kasnije Cvijanović je ispred gol-crte izblokirao Jelićev udarac glavom, a akcija je završila kod Osijekovog vratara Kolića. Koji je ipak kapitulirao u nastavku susreta u kojem se ipak igralo bolje i zanimljivije negoli u prvom poluvremenu. Cibalia je bila nešto opasnija, a to joj se isplatilo u 65. minuti. Išasegi je probio desni bok i centrirao, a Perić-Komšić s 15-ak metara "pogodio loptu lijevom nogom i pogodio "malu mrežu" – 1:0. Stečenu prednost Cibalia je zadržala i iskontrolirala susret do kraja. Većih uzbuđenja do kraja, zapravo nije ni bilo. Možda tek možemo istaknuti situaciju u 84. minuti kada je sudac Čulina pokazao žute kartone Bakuli i Bubnjaru. Dečki su se malo naguravali i hvatali za vratove. Cibalia se ovom pobjedom bodovno izjednačila s Osijekom II. Susjedi su na tablici, a sada se ni vrh ne čini tako daleko. Ima još do kraja prvenstva dosta utakmica "u nogama". K.L.




Krešimir Lacković
CIBALIA *1 (0)

OSIJEK II* 0

VINKOVCI – Stadion HNK Cibalia. Gledatelja 400. Sudac: Ante Čulina (Zagreb). STRIJELAC: 1:0 Perić-Komšić (65). Bubnjar, Perić-Komšić, Oršolić (Cibalia), Uwem, Radotić (trener), Barišić i Bakula (Osijek). Crvenih kartona nije bilo.

CIBALIA: Runje, Išasegi, Oršolić, Tomašević, Stanić (od 90. Diyoke), Pavlak 6, Pušić, Bubnjar, Jelić (od 79. Miljanić), Mešanović, Perić-Komšić (od 90. Knežević).

OSIJEK II: Kolić, Uwem, Barišić, Bakula, Cvijanović, Stranput, Kuprešak, Hanuljak, Pudić (od 66. Mikolčić -), Branšteter (od 82. Bukvić), Baković (od 65. Omerović). Igrač utakmice: Robert Perić-Komšić.

Možda ste propustili...

TALENTIRANI NAPADAČ 17-GODIŠNJI MISLAV ĆUTUK

Mogao u Juve, ali ostaje u Dinamu

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike