Novosti
GLASUJU U SRIJEDU

"Bitka" za vodstvo HRT-a
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Predsjednik Sabora Gordan Jandroković najavio je da će Sabor o izboru Roberta Šveba za glavnog ravnatelja HRT-a glasovati u srijedu ujutro. U ponedjeljak će se opet sastati Odbor za medije, sukladno odluci Odbora za Ustav, koji je zaključio da su sjednice Odbora za medije na kojima se odlučivalo hoće li Šveb biti kandidat neregularne te da se mora sazvati nova. Jandroković kaže da će se o izboru glavnog ravnatelja HRT-a raspravljati u utorak, kada Sabor nastavlja sjednicu. Ako Sabor ne imenuje Šveba do 21. listopada, poništit će se javni natječaj objavljen u srpnju.

Marija Selak Raspudić (Most) taj dnevni red naziva omalovažavanjem "jer vladajuća većina nastavlja inzistirati na oktroiranju novog šefa HRT-a koji je u eklatantnom sukobu interesa". "Naša bitka zbog toga će se nastaviti i nećemo dopustiti da silujete javni servis", poručila je. "To je vaše demokratsko pravo", uzvratio je Jandroković. Podsjetimo, oporba je u četvrtak navečer u Saboru izišla za govornicu i opstruirala raspravu o izboru Šveba.

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek izrazila je, pak, nadu da će Sabor sljedeći tjedan izabrati glavnog ravnatelja, jer HRT-u treba stabilno vodstvo. H
13

kandidata za ravnatelja bilo je pred Odborom za medije

Možda ste propustili...