Sport
SLAVONSKI DRUGOLIGAŠKI OBRAČUN KRAJ BOSUTA

Nije to kao nekada, ali kraj Bosuta se igra pravi derbi
Objavljeno 16. listopada, 2021.

Prvenstvena stanka bila je dobrodošla svima, no ona je završila i ovoga vikenda na rasporedu je 9. kolo Druge HNL. A ono nosi slavonski obračun, u subotnje poslijepodne (15 sati) Cibalia u Vinkovcima dočekuje Osijek II. Obje momčadi traže iskupljenje za poraze koje su doživjele uoči prvenstvene stanke.



Druga momčad Osijeka je kao domaćin izgubila od Opatije i sad ide na popravak u Vinkovce. Zanimljiv će to biti susret jer su isti suparnici nedavno odmjerili snage u finalu Memorijalnog turnira Blage Zadre u Vukovaru, kada su Vinkovčani slavili nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. Ipak, ovaj će susret imati posve drukčiji karakter jer će se voditi bitka za prvenstvene drugoligaške bodove.

- Istina je da smo protiv Vinkovčana igrali prije tjedan dana u Vukovaru. No bila je to specifična utakmica, odigrana u isto takvim uvjetima. Vrijeme i teren bili su vrlo nepovoljni za igru, pa se malo toga moglo pokazati. Osim toga, i jedni i drugi smo igrali u mješovitim sastavima. Nama je nedostajalo pet reprezentativaca, a Cibalia je kombinirala sastav. No malo se toga danas može sakriti, pa ta utakmica koju smo odigrali neće imati prevelik utjecaj na ono što nas čeka u Vinkovcima - kaže Tomislav Radotić, trener Osijeka II.

Situacija s igračkim kadrom mu je dobra. Svi su mu igrači na raspolaganju, a nakon dužeg vremena vratio se Mateo Karamatić, koji će pojačati konkurenciju u zadnjem redu.

- Dobra je vijest što se Karamtić vratio. Njega ćemo polako uvoditi u natjecateljski ritam jer je dva mjeseca bio izvan stroja. Svi ostali su nam na raspolaganju, ali trebamo vidjeti u kakvom su nam stanju reprezentativci, koji su dosta putovali i igrali. Pripremili smo određene taktičke stvari za taj susret, pa ćemo vidjeti hoćemo li ih biti sposobni provesti na terenu. Jasno, ovisit će i o tome koliko će nam Cibalia dopustiti. U svakom slučaju, riječ je o derbiju, pa očekujem da će se momčad tako i postaviti. Glavni postulati naše igre se znaju. Ako budemo agresivni i rastrčani, onda ćemo imati što reći u toj utakmici - zaključio je Radotić.

I dok su Osječani na broju, Cibalia neće biti kompletna. Postojala je nada da Bajić i Jazvić budu spremni za Osijek II, ali obojica se još oporavljaju, a trener Darko Jozinović mora naći način i kako nadomjestiti startera Zvonimira Filipovića, koji je prije desetak dana naglo napustio klub.

- Ovu stanku smo iskoristili na dobar način, ono što smo planirali to smo i odradili. Dobro smo iskoristili i nastup na Memorijalu Blage Zadre, koji smo osvojili i tako se još malo napunili samopouzdanjem. Uz to, dao sam određenu minutažu igračima koji su manje igrali, da vidim gdje su i koliko mogu - kaže trener Jozinović, kojemu će susret s Osijekom II biti treća utakmica na klupi Vinkovčana.

Jozinović za Osijek II nije ništa posebno spremao jer, kaže, momčadi se dobro poznaju i nema tu nikakvih iznenađenja i tajni.

- Ove sezone Druga HNL je vrlo izjednačena i nema tko nekoga ne može dobiti ili od nekoga izgubiti. Bit će ovo sigurno egal utakmica, u kojoj će presuditi nijanse ili doza sreće. Nadam se da će te nijanse i sreća biti na našoj strani - dodao je Jozinović.


Dalibor Keler
Tomislav Radotić

trener Osijeka II

Protiv Cibalije smo igrali prije tjedan dana u Vukovaru. No bila je to specifična utakmica u specifičnim uvjetima. Ovo je nešto sasvim drukčije. Ono što je bilo u Vukovaru neće imati prevelik utjecaj na ono što nas sad čeka u Vinkovcima



Darko Jozinović

trener Cibalije

Prije stanke smo izgubili od Orijenta 1919, ali mislim da smo zaslužili bar bod. Igrali smo dobro, poraz je jedino loše iz te utakmice. Mene veseli ta dobra igra i nadam se da ćemo nastaviti u tom ritmu

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike