Sport
ODBOJKAŠKA SUPERLIGA

Novih pet setova (ne)će biti, "mursaši" u Istru po bodove
Objavljeno 16. listopada, 2021.
ŽOK Osijek jedini je slavonski domaćin u 3. kolu, u Gradski vrt (subota, 15 sati) stiže Veli Vrh


Odbojkaška klupska elita odrađuje preko vikenda obveze iz 3. superligaškog kola. Od slavonskog kvarteta u akciju će tercet.



Odbojkašice Osijeka na svom parketu dočekuju od 17 sati u subotu u Maloj dvorani Gradski vrt Veli Vrh, koji od ove jeseni uživa u superligaškom statusu. No Puljanke nisu nimalo naivne i bezazlene, u rosteru ima iskusnijih igračica, stoga je pred domaćinom zanimljiv izazov. Osječanke su u uvodnom dijelu sezone igrale prave trilere, nakon dvije utakmice u pet setova ne bi imale ništa protiv da odigraju kraći i, ako je moguće, što izvjesniji susret, koji bi na kraju završio u njihovu korist. Bilo bi poželjno izbjeći previše stresa već na otvaranju sezone, tek je treća runda.

- Glavni je cilj pronaći put do pobjede. Svoju jedinu dosada naše su suparnice ostvarile u gostima, što je već dovoljno upozorenje. S druge strane, mi smo odigrali dva dvoboja koja su bila neizvjesna gotovo do posljednjeg poena. Naravno da bismo voljeli do novih bodova doći lakšom stazom, ako je moguće, ali daleko od toga da nas čeka lagana utakmica - smatra trener odbojkašica s Drave, Tomo Paun.

Pet setova su prije tjedan dana igrale i Vukovarke (sretan završetak protiv Rijeke), a sada ih čeka gostovanje kod splitskih Brda (subota, 18 sati), koja su u dosadašnjim utakmicama osvojila tek set. No igrala su protiv sastava iz samog vrha, stoga odbojkašice s Dunava moraju biti itekako opasne i svjesne što ih čeka. Ostali su susreti: Marina Kaštela - Dubrovnik, Dinamo - Mladost, Kaštela - karlovac i Rijeka CO - Split.

Kod odbojkaša pet klubova dosada ne zna za poraz. Naravno, u tom društvu je i Mursa-Osijek, koja ne bi trebala imati problema na putu do svoje treće pobjede i stavljanja na konto nova tri boda. "Mursaši" u nedjelju od 15 sati gostuju kod Rovinja, koji je dosada odradio tek jednu utakmicu, ali uspješno (u Zadru).

- Bez želje da nekoga podcjenjujemo, ovo je treći dvoboj u nizu koji spada u skupinu tzv. lakših. Naravno, posao možemo otežati sami sebi ako pristup ne bude na razini. Prije tjedan dana nam se nakratko dogodilo manje upozorenje, tijekom trećeg seta protiv Rijeke, ali naravno da računamo da se iz Istre kući vratimo s punim plijenom - kaže trener Mario Teppert.

Brođani pak imaju slobodan vikend, jer su obvezu iz 3. kola odradili prije 15 dana. Marsonia je ugostila Zadar početkom mjeseca i upisala pobjedu u tri seta. Zato se još igraju susreti: Kitro Varaždin - Centrometal, Mladost - Ribola Kaštela, Sisak - Gorica i Rijeka - Split.


Nino Benčina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike