Sport
BIJELO-PLAVI U GOSTIMA KOD BIVŠEG TRENERA

Slaven je znao kvariti planove, u
Osijeku vjeruju, ovaj put - neće
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Ne znam što Zekić sprema, ali znam da će učiniti sve da nas pobijede - kaže Bjelica

Nogometaši Osijeka na gostovanje u Koprivnicu idu s jasnim ciljem. Žele svoju pozitivnu seriju, koja je sada na četiri susreta bez poraza, produžiti. Slaven Belupo nije bijelo-plavima idealan suparnik za tako nešto, jer nerijetko im je znao pokvariti planove.



Proljetos je Slaven Belupo uzeo dva važna boda u Korpivnici kada je Osijek bio u jeku borbe za naslov prvaka, a u ovoj sezoni odnijeli su bod iz Gradskog vrta. Istina, Koprivničani su prvenstvenu stanku dočekali s mnogo problema i lošim rezultatima, pa im je nedvojbeno dobro došao kratki predah od borbe za bodove. Još više njihovom treneru Zoran Zekiću, koji je još uvijek svjež na klupi, pa je proteklih desetak dana sigurno iskoristio kako bi u momčad implementirao svoje zamisli.

Koncentracija i agresivnost


Osijek je, pak, u dobroj atmosferi. Razdoblje između dvije stanke zbog reprezentativnih akcija bilo je rezultatski solidno, jer je zabilježio po dvije pobjede i remija, pa u Koprivnicu odlazi u ulozi favorita. Naravno, uoči susreta tako govori - papir, ali na terenu osječka momčad morat će teško raditi ako želi doći do nova tri boda.

- Slaven Belupo kvalitetna je momčad, jedna od onih koja je konstanta naše lige. Pripadaju u sredinu tablice, pa nas ne smiju zavarati njihovi slabiji rezultati u zadnje vrijeme. Krenuli su u sezonu jako dobro, senzacionalno pobijedili u Maksimiru, a i nama su uzeli bod na našem terenu. Kasnije su malo pali, ali riječ je o momčadi koja u svojim redovima ima prekaljene prvoligaške igrače, poput Krstanovića i Kvržića, a sada im je na klupi Zoran Zekić kojeg iznimno cijenim. Recpet za uspjeh? Uvijek je isti. Trebamo kvalitetno ući u utakmicu, biti koncentrirani i agresivni te ih spriječiti u ispoljavanju njihovih kvaliteta koje imaju. Mi smo u dobrom stanju, momčad ima daleko više samopouzdanja negoli je to bio slučaj prije mjesec dana, pa vjerujem kako ćemo im se znati kvalitetno suprotstaviti i kući donijeti sva tri boda - kaže Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Zapravo, o načinu na koji će Osijek ući u utakmicu vjerojatno će mnogo toga ovisiti. Ne smiju si Osječani dopustiti upadanje u ritam suparnika, jer tada ih obično stignu problemi.

- Ulazak u utakmicu uvijek je važan. U Koprivnici trebamo odmah pokazati po što smo došli, a to je pobjeda. Mislim kako smo mi u tom segmentu dobri, uvijek težimo napasti suparnika visoko, ali ne pita se uvijek samo nas koliko će to biti uspješno, jer ponekad suparnik pronađe kvalitetan odgovor za taj visoki presing. No, smatram kako smo mi jedna od rijetkih momčadi u HNL-u koja teži napadačkom nogometu - kaže Vedran Jugović, veznjak bijelo-plavih.

Manje promjene


Postavlja se i pitanje koliko će prednost Slaven Belupa biti trener Zoran Zekić koji sigurno dobro pozna osječku momčad. Bit će zanimljivo vidjeti kakvu će taktiku pripremiti za bijelo-plave.

- Poznamo i mi Slaven Belupo, pa ta "poznavanja" neće odigrati posebno važnu ulogu. Ne mogu ući u glavu kolegi Zekiću i tome što priprema za nas, ali siguran sam kako će poduzeti apsolutno sve kako bi nas pobijedili. Otkako je došao u Koprivnicu često je mijenjao formacije i taktike, pa je teško reći na koji će način zaigrati protiv nas. No, mi ćemo biti spremni za sve varijante - kaže Bjelica.

Momčad će doživjeti manje promjene u odnosu na susret s Hajdukom. Jedna je sigurna zbog više sile, jer je ozlijeđen Bartolec, pa će na njegovo mjesto uskočiti Mato Miloš. Naravno, uvijek se postavlja pitanje tko će predvoditi osječki napad s obzirom na to da Ramon Mierez nije u blistavoj formi. Bjelica na to pitanje odgovara u svom klasičnom stilu:

- Ja znam tko će zaigrati u napadu - rekao je uz zagonetni smiješak, pa dodao:

- Neće biti posebnih promjena u odnosu na susret s Hajdukom. Nema ni potrebe, jer svi su u dobrom raspoloženju i stanju. Opet, nije važno tko će zaigrati, nego kako će igrati. Stalno ponavljam kako u HNL-u nema lakih suparnika bez obzira na njihov trenutačni plasman na tablici. Mi želimo pobjeđivati, a to moramo jasno pokazivati na terenu - zaključio je trener bijelo-plavih.

Jedno od otvorenih pitanja vjerojatno su krilne pozicije. Na jednoj strani igrat će Damjan Bohar koji je protiv Hajduka najavio izlazak iz krize forme, a s obzirom na to da se oporavio Ivan Fiolić neće biti iznenađenje ako Bjelica njega pretpostavi Ameru Hirošu. Važan je detalj što ozljeda Kleinheislera nije bila ozbiljnije prirode, pa će on moći krenuti od prve minute, a gotovo sigurno će mu u veznom redu društvo praviti Jugović i sve bolji Nejašmić.

Treba se spremiti na još jednu tešku, rovovsku bitku, jer susret je od velike važnosti za obje momčadi. Osijeku su bodovi potrebni kako bi zadržao korak s vodećim momčadima, a Slaven Belupu kako bi pobjegao s dna tablice. Osim toga, Zekić će tražiti svoju prvu pobjedu na klupi Koprivničana, jer je u četiri dosadašnja susreta, koliko je vodio, osvojio samo jedan bod. U svakom slučaju, taj susret bit će dobar izazov za bijelo-plave.



Dalibor Keler
SLAVEN BELUPo-OSIJEK

Početak: Nedjelja, 15 sati

       Čović       Malenica

       Soldo       Miloš

       Paracki       Škorić

       Božić       Lončar

       Bogojević       Bočkaj

       Glavčić       Nejašmić

       Marina       Jugović

       Kvržić       Kleinheisler

       Goda       Fiolić

       Grgić       Bohar

       Krstanović       Mierez

Stadion: Ivan Kušek-Apaš

Kapacitet: 3.134

Sudac: Duje Strukan (Split).

TABLICA
1.Rijeka       10       7       2       1       25:15       23

2.Dinamo       9       7       1       1       25:6       22

3.Osijek       11       6       3       2       15:10       21

4.Hajduk       10       6       2       2       16:9       20

5.Gorica       11       5       1       5       16:17       16

6.Lokomotiva       10       4       2       4       16:11       14

7.Šibenik       11       3       1       7       15:20       10

8.Istra 1961       10       3       1       6       13:22       10

9.Slaven Belupo       11       1       3       7       7:17       6

10.H.dragovoljac       11       1       2       8       10:31       5

12. KOLO HT PRVE HNL
Hrvatski dragovoljac -

Lokomotiva (igrali sinoć)



l SUBOTA

15 sati: Gorica - Istra 1961

17.05 sati: Rijeka - Dinamo



l NEDJELJA

15 sati: Slaven Belupo - Osijek

17.30 sati: Šibenik - Hajduk

stari znanci
UTAKMICA U KOJOJ NEMA MNOGO NEPOZNANICA

Međusobne utakmice

SLAVEN BELUPO-OSIJEK

74       26       21       27       91:99

Možda ste propustili...

MELEM NA RANE BILA BI DOMAĆA POBJEDA PROTIV HAŠK SOKOLA

Baranjcima hitno treba pobjeda

OSVRT NA 30. KOLO SUPERSPORT HNL-A

Nemilosrdni gosti, Rudeš ispao

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana