Mozaik
FILM O TOMI ZDRAVKOVIĆU KONAČNO U HRVATSKIM KINIMA

"Toma" od 21. listopada
i u osječkom kinu Urania
Objavljeno 16. listopada, 2021.
Film o legendarnom Tomi Zdravkoviću, koji je dosad vidjelo više od 600.000 ljudi, stiže u Hrvatsku. U osječkom kinu Urania prikazuje se prema ovom rasporedu: 21., 22. i 24. listopada u 19 sati te 25. i 26. listopada u 21 sat. Novi film Dragana Bjelogrlića u cijeloj je regiji izazvao nezapamćen interes publike i naklonost kritike, a oni najoptimističniji već mu predviđaju i nominaciju za Oscara. U Srbiji i BiH "Tomu" je dosad vidjelo više od 600.000 ljudi, što je potpuno nevjerojatan rezultat za razdoblje pandemije i rezultat kojim se ne mogu pohvaliti ni neki od hollywoodskih blockbustera.

Film "Toma" impresionistički je portret Tome Zdravkovića koji prikazuje njegove same početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi, koje su ga inspirirale u komponiranju nekih od najvećih hitova, ali i odnos s velikim brojem prijatelja koje je imao u umjetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Uz Tomu kroz film ćemo pratiti i život poznatih umjetnika tog vremena: Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. "Toma" je biografski film o Tomi Zdravkoviću, čovjeku kojeg ne pamtimo samo po njegovim pjesmama i načinu na koji ih je pjevao nego i kao velikog boema - po ponašanju i u duši. Film prati dvije linije radnje: 1991. pratimo odnos Tome i liječnika koji počinje njegovo liječenje te kako se to poznanstvo pretvara u prijateljstvo. Druga linija prati Tomin život: od djetinjstva u Pečenjevcima, preko poznanstva sa Silvanom Armenulić, koje će presudno utjecati na njegovu karijeru, ali i na privatni život, do dostizanja neslućenih visina popularnosti, ali i dna života. Ovo je priča o duši.

Legendarnog Zdravkovića na velikom je platnu utjelovio jedan od najperspektivnijih mladih srpskih glumaca, Milan Marić. Tamara Dragičević tumači Silvanu Armenulić, a ostatak glumačke ekipe uključuje Petra Benčinu, Andriju Kuzmanovića, Sanju Marković, Milenu Radulović, Paulinu Manov, Milana Kolaka, Mirjanu Karanović, Ivana Zekića, Radomira Nikolića… Film su producirali redatelj Dragan Bjelogrlić i Željko Joksimović, koji ujedno potpisuje i glazbu. T.K.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

U NOVOJ SERIJI “THOSE ABOUT TO DIE” ROLANDA EMMERICHA

Hopkins kao car Vespazijan

Najčitanije iz rubrike