Novosti
KONFERENCIJA NA EKONOMSKOM FAKULTETU U OSIJEKU

Razvojna rješenja za Slavoniju i Baranju
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku u četvrtak je rad počela dvodnevna konferencija EAST 2021, u organizaciji studentske udruge Financijski impuls.



Kako nam je objasnila Ana Puljić, dopredsjednica udruge i studentica četvrte godine logističkog menadžmenta, konferencija se održava uz potporu Savjeta mladih Osječko-baranjske županije i Studentskog zbora Sveučilišta u Osijeku. "Konferencija se naziva EAST 2021. Svako slovo ima svoje značenje. E označava europske fondove, A poljoprivredu, S snagu Hrvatske, a T tehnološki razvoj. Sve su to pojmovi na koje želimo staviti naglasak i kojima želimo potvrditi važnost istočne Hrvatske. Konferencija je ponajprije namijenjena studentima, a potom i svima ostalima koje zanima kako Slavoniju i Baranju izvući iz situacije u kojoj se sada nalazi", ističe Puljić.



Kao govornici na konferenciji najavljeni su državni tajnik u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, državni tajnik u Ministarstvu financija Stjepan Čuraj, ravnatelj Županijske razvojne agencije Denis Ćosić, osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković, suosnivač medijske kuće Agroklub Vedran Stipić i ravnateljica Uprave za strateško planiranje, digitalizaciju i fondove EU-a Natalija Havidić.



Predsjednik studentske udruge Financijski impuls Pejo Bosnić, student treće godine financijskog menadžmenta, opisao je kako je došlo do ideje da se konferencija održi. Kao studenti iz Bosne, on, podrijetlom iz Odžaka, i njegova kolegica Ana Puljić, koja je došla u Osijek studirati iz Viteza, shvatili su kako je Osijek idealan grad za življenje i uspjeh u karijeri, ali kako ima i puno toga što treba popraviti. Uvidjevši kako njih dvoje, kao i ostali članovi studentske udruge Financijski impuls, može ponuditi dobra rješenja, odlučili su ih priopćiti javnosti s konferencije EAST 2021. D.C.
Možda ste propustili...

INOVACIJSKO NATJECANJE ZA PRIMJENU UMJETNE INTELIGENCIJA U ZDRAVSTVU I MEDICINI

Pobjednik MediBoost