Sport
ŽOK OSIJEK DOMAĆIN U 3. KOLU SUPERLIGE

Već naviknule na pet setova, a protiv novaka tražit će puni plijen
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Punu satnicu odrađuju odbojkašice s Drave u uvodnom dijelu sezone. Iza ŽOK-a Osijek dva su odigrana superligaška kola u kojima je ostvaren polovičan učinak, ali nakon maksimalnih deset odrađenih setova. Provele su igračice Tome Pauna već više od dva sata u prosjeku na parketu, nakon 120 minuta protiv Splita, u Karlovcu se vodila žestoka borba koja je potrajala čak 136 minuta. U gradu na četiri rijeke Osječanke su doživjele i prvi poraz, novi prvoligaš bio je na kraju s(p)retniji, ali Jurić i sugračice nisu se kući vratile potpuno praznih ruku.

- Tri su seta odlučena na razliku, mi smo prvi i treći riješili u našu korist. U uvodnom smo spasili jednu set-loptu, dok smo se u trećem izvukli iz zaostataka 21:24. U tim smo trenucima imali možda i malu psihološku prednost, ali nismo uspjeli to do kraja materijalizirati i pretvoriti u pobjedu. Imali smo prigoda, ali u četvrtom i petom setu nismo ih iskoristili. Kao i tjedan prije kod kuće protiv Splita, bilo je mnogo preokreta, ali ovaj put nije otišlo na našu stranu - kaže trener Paun, svjestan da je učinak mogao biti bolji, ali i slabiji od tri boda, koliko ih je trenutačno na kontu.

- Znamo što je bilo u prvoj utakmici, gubili smo 2:1 u setovima i spasili potom šest meč-lopti. Na kraju smo upisali i pobjedu koja nije bila daleko i u Karlovcu. Voljeli bismo da je učinak ispao bolji, ali mislim da s tri trenutačna boda možemo biti zadovoljni, jer su prethodna dva susreta mogla imati i drugačiji epilog - smatra Paun, koji je preko tjedna svoje igračice pripremao za nadolazeći dvoboj 3. kola. U subotu (17 sati), u Malu dvoranu Gradski vrt stiže Veli Vrh. Još jedan novajlija u elitnom razredu koji ima isti učinak kao i domaćin.

- U prvom nastupu slavile su u gostima kod Dubrovnika, potom su na domaćoj premijeri, također u tri seta, poražene od Dinama. Korektna ekipa, koja u svojim redovima ima i nekoliko iskusnijih igračica. Svakog gosta respektiramo, ali na našem parketu želimo pobjeđivati - naglašava trener odbojkašca s Drave. U pet setova, ili ...?

- Naravno da bismo nakon ovakvog neizvjesnog uvoda voljeli uzeti i premijerni puni plijen. Ako prije svega smanjimo oscilacije, tada to i nije nemoguće. Kod kuće ipak djelujemo sigurnije, ako budemo konstantni na parketu, tada imamo pravo nadati se povoljnom ishodu - smatra trener osječkih odbojkašica Tomo Paun. N. Benčina
Nakon Karlovca, osječke odbojkašice opet igraju protiv sastava koji je od ove jeseni u elitnom razredu

MLAĐEKADETSKO PH U ZADRU
Dok će se superligašice s Drave boriti za bodove, mlađe kadetkinje ŽOK Osijek od petka do nedjelje su u Zadru, koji je domaćin državne završnice. U konkurenciji 35 ekipa, ukupno devet ih je iz Slavonije i Baranje, a to su još Linga (Osijek), AOK Osijek, Bilje, Našice, Baranja (Beli Manastor), Ferivi Višnjevac, Kolonija (Sl. Brod) i Belišće. Kod mlađih kadeta konkurencija nije tako brojna, a među 12 klubova su i Mursa-Osijek te brodska Marsonia.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike