Sport
UMIROVLJENI SRPSKI NOGOMETAŠ

Da sam mogao, likvidirao bih Jarnija
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Bivši reprezentativac nekadašnje SR Jugoslavije Albert Nađ, u intervjuu se prisjetio utakmice protiv Hrvatske na Maksimiru 1999. godine, u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Hrvatskoj je u zadnjem kolu kvalifikacija trebala pobjeda kako bi ostala u igri za plasman u Nizozemsku i Belgiju, a bi li išla izravno na Euro, ili u dodatne kvalifikacije, odlučivala je i utakmica Makedonije i Irske. No Hrvatska je protiv Jugoslavije odigrala samo 2:2, Irska je remizirala s Makedonijom 1:1, pa je Jugoslavija otišla izravno na EP, a Irci u dodatne kvalifikacije. Jedan od događaja koji je obilježio susret je i potez Zorana Mirkovića, koji je u 41. minuti, ležeći na travnjaku, za međunožje uhvatio Roberta Jarnija, za što je dobio crveni karton.

- Vidio sam da će mu sudac dati crveni karton, odmah sam krenuo prema Jarniju. Da sam mogao, u tom trenutku bih ga likvidirao. Srećom, sudac nije vidio koliko sam bio bijesan i agresivan, jer sam i ja mogao dobiti crveni - kazao je Nađ, i dodao:

- Dan kasnije vidio sam Jarnija na aerodromu. Čim smo se ugledali, izdaleka smo se počeli smijati. Onda je počela prijateljska priča. To je sve normalno, izvan terena mi smo prijatelji, a na terenu maksimalni profesionalci.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike