Sport
BIJELO-PLAVI U NEDJELJU U PODRAVINI

Škorić: Volim Zekića, ali sigurno mu neću poželjeti sreću
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Osijek je od 2016. rijetko gubio u Koprivnici, ali susreti su uglavom bili tvrdi

Vezani članci

VELIKO ZANIMANJE ZA MLADOG STOPERA

Bjelica: Na Barišića ozbiljno računamo

Prvi ispit nakon prvenstvene stanke nogometaše Osijeka očekuje u Koprivnici. Prije pet godina to je bilo gostovanje na koje su bijelo-plavi nerado odlazili jer, prije nego što su u klub ušli mađarski vlasnici, bijelo-plavi u Podravini nisu pobijedili čak devet godina.



Naravno, od trenutka kada se Osijek financijski stabilizirao, priča se promijenila. Od jeseni 2016. deset je puta Osijek gostovao na koprivničkom stadionu, a izgubio je dvaput. Oba puta u samoj završnici sezone, kada susreti nisu imali posebnu težinu.

Uvijek tvrdo


Međutim, nikada to nisu bile lake utakmice. I kada je pobjeđivao, Osijek je morao preokretati rezultat ili je vrlo teško dolazio do pogodaka. Uglavnom su te pobjede bile izražene s jednim pogotkom razlike. Iznimka je onaj susret kada je drugi put bijelo-plave preuzeo Ivica Kulešević. Bio mu je to prvi prvenstveni susret u drugom mandatu, a Osječani su tada slavili s čak 4:0. Što se tiče Bjeličinih iskustava na klupi bijelo-plavih s tih gostovanja, ona su pozitivna, iako i tu postoji "ali". Jednom je Osijek pobijedio 1:0 pogotkom Bohara iz slobodnog udarca, a proljetos je iskustvo bilo nešto drukčije. Susret je završio bez pobjednika 2:2, s tim što je Osijek u dva navrata dostizao prednost domaćina. Za taj susret moglo bi se reći da je bio početak kraja u utrci bijelo-plavih za titulom prošle sezone. Naime, prije odlaska u Koprivnicu bijelo-plavi su imali niz od deset susreta bez poraza u kojem je bilo čak devet pobjeda. Istina, ostali su neporaženi i tada, ali u bliskoj utrci s Dinamom ta dva boda itekako su nedostajala. Možda se ovaj put priča promijeni pa gostovanje u Koprivnici bude nastavak Osijekove serije pozitivnih rezultata započete prije stanke. Bijelo-plavi su sad na tri susreta bez poraza, a ne treba posebno naglašavati koliko bi sjajno bilo kada bi uspjeli ponoviti tu proljetnu bodovnu berbu. Uglavnom, na stadionu "Ivan Kušek - Apaš" utakmice su vijek bile tvrde, pa jednu takvu treba očekivati i ovaj put.

- Naše su ambicije u Koprivnici jasne. Željet ćemo pobjedu. Momčad je podignula formu, a tijekom stanke imali smo dovoljno vremena dobro se pripremiti za to gostovanje. Nadam se nastavku naše pozitivne rezultatske serije - jasan je Nenad Bjelica, trener nogometaša Osijeka.

Tamo će bijelo-plave dočekati njihov nekadašnji trener Zoran Zekić, koji je u svom četverogodišnjem mandatu ostavio dubok trag u Gradskom vrtu. Bit će to prvi put da će Zekić u Osijekovoj utakmici sjediti na "krivoj klupi", a u osječkoj momčadi još ima igrača koji su se etablirali baš u vrijeme kada je on bio trener.

- Idemo Slaven Belupu, k našem bivšem treneru Zoranu Zekiću, kojeg volim i obožavam, ali ću mu ovaj put poželjeti sreću u nekim drugim utakmicama - rekao je Mile Škorić, kapetan nogometaša Osijeka.

Bez Ivušića i Bartoleca


Zbog toga će taj susret imati dodatnu dimenziju. Jasno, Zekiću bi emocije više radile kada bi se igralo u Gradskom vrtu, ali vjerojatno će mu i ovako osjećaj biti čudan. Inače, što se zdravstvene situacije tiče, izvjesno je kako će Bjelica momčad morati ponovno sastavljati bez prvog vratara Ivice Ivušića, koji još nije zaliječio ozljedu mišića, te bez Karla Bartoleca.

- Njih dvojica neće biti spremna za nastup. Obojica bi se u normalan proces treninga trebala uključiti sljedećeg tjedna. Ostali su fit, uključujući Kleinheislera, koji se vratio lakše ozlijeđen s reprezentativne akcije, i Miereza, koji je osjetio mišić nakon susreta s Vukovarom na Memorijalu Blage Zadre. Oni će biti u konkurenciji za momčad. Situacija je dobra, pa meni ostaje pronaći početnu momčad koja će biti u najboljoj formi - kaže Bjelica.

Određene dvojbe oko momčadi sigurno postoje, a najvažnija od njih je tko će krenuti u vrhu napada. Mierez se muči s realizatorskom formom. Jednostavno ga ne ide, ali napadači teško mogu proraditi na klupi, a, osim toga, Bjelica je naglasio da čini sve što je u njegovoj moći kako bi Ramonu vratio samopouzdanje, što bi mu olakšalo put prema formi iz prošle sezone, u kojoj je ponio titulu najboljeg strijelca HNL-a. Jasno, izbor napadača opet će ovisiti o tome kakvu će taktičku ideju za početak susreta imati trener bijelo-plavih, a s obzirom na dobru igru protiv Hajduka, ne treba očekivati posebne promjene u momčadi. Tek će Miloš uskočiti umjesto ozlijeđenog Bartoleca...



Dalibor Keler
5

puta je Osijek slavio u posljednjih deset gostovanja u Koprivnici

NDOKCYT STIGAO
Inače, tek jučer se posve kompletirao igrački kadar jer se suigračima priključio i posljednji reprezentativac, Merveil Ndockyt. Za njega je trener Nenad Bjelica pripremio individualni trening, a u nedjelju će biti među putnicima za Koprivnicu. Bjelica je već otkrio kako je reprezentativac Konga sve bliži prvoj momčadi. Bio je u kombinacijama za susret s Hajdukom, ali je tada prednost dobio Damjan Bohar.

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

ATLETSKA DIJAMANTNA LIGA

Sve počinje u Kini

Najčitanije iz rubrike