Sport
VELIKO ZANIMANJE ZA MLADOG STOPERA

Bjelica: Na Barišića
ozbiljno računamo
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Opet su se pojavile priče kako su neki talijanski klubovi zainteresirani za mladog stopera NK-a Osijek Adriana Leona Barišića. Međutim, u Gradskom vrtu uopće se nisu uzbudili zbog th informacija. Barišić je odigrao odličnu utakmicu za mladu reprezentaciju BiH protiv Italije, pa su krenule špekulacije. Međutim, on je pod čvrstim ugovorom s NK-om Osijek koji je potpisao ljetos, do 2025. godine, a trenutačno igra za drugu momčad.



- To što se pojavljuje po određenim portalima čiste su glasine. Valjda bih znao da su došle određene ponude za njega. Barišić je naša budućnost, računam na njega ozbiljno bez obzira na to što trenutačno igra za drugu momčad. U zimu bi se to moglo promijeniti jer nas možda neki od igrača koji igraju na njegovoj poziciji napusti. Uglavnom, nema govora o njegovu transferu - kaže Nenad Bjelica, trener i sportski direktor NK-a Osijek.



Barišić je vjerojatno očekivao određenu minutažu na prvoligaškim travnjacima nakon potpisa ugovora, ali morat će se još malo strpjeti.



- Jedini razlog zbog kojeg igra za drugu momčad je što ga želimo držati u natjecateljskoj formi - objašnjava Bjelica, a na špekulacije o visini transfera koje su se pojavile, a spominju se dva milijuna eura i postotak od budućeg transfera kaže:



- Neka daju tri milijuna i 50 posto od budućeg transfera. Šalu na stranu. Trenutačno ne razmišljamo o njegovu transferu jer u njemu vidimo potencijal vrijedan prve momčadi. U ovom su trenutku Škorić, Lončar i Čeberko ispred njega, ali na njega ozbiljno računam.



Nije to prvi put da se govori o zanimanju talijanskih klubova za Barišića, ali Osijek nema namjeru olako pustiti igrača kojeg je vezao četverogodišnjim ugovorom i vidi ga kao jedno od stoperskih rješenja za budućnost. Iskreno, na nekim drugoligaškim utakmicama i nama se činilo kako je prerastao taj stupanj natjecanja. Međutim, postoji prilična razlika između Prve i Druge lige, a uz to odlazak u Italiju za mlade stopere nije najsretnije rješenje. D.Keler
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike