Regija
GRAD ODSAD SA SAMO DVA PROČELNIKA

U đakovačkoj gradskoj upravi novo ustrojstvo
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Oba pročelnika imaju zamjenike. Ured gradonačelnika ima dva, a UO za gospodarstvo i financije tri odsjeka s voditeljima
ĐAKOVO - Djelatnici đakovačke gradske uprave ovih dana primaju rješenja vezana uz njezino novo ustrojstvo, a nakon što je gradonačelnik Marin Mandarić na sjednici sredinom rujna pred Gradsko vijeće izišao sa smanjenjem na samo dva upravna odjela Grada Đakova (UO) – Ured gradonačelnika i UO za gospodarstvo i financije.

Tako su u Službenom glasniku Grada Đakova broj 16, od 11. listopada, objavljeni pravilnici o unutarnjem redu Ureda gradonačelnika i UO-a za gospodarstvo i financije. Time su ugašeni dosadašnji upravni odjeli za komunalne, odnosno društvene djelatnosti te UO za financije. Svaka od dva novoformirana upravna odjela velika su tijela – svakom pripada više od dvadeset poslova. "Logično je nakon jednog cijelog mandata kao zaokruženog kruga koji je popraćen dobrim izbornim rezultatima povući crtu i vidjeti u drugom mandatu što je potrebno napraviti za još jače naprijed. Jedna od stvari koja se nekako stavila i pred mene jest preustroj gradske uprave. Na kraju je odluka pala; smatram da je bolje za Grad, gradsku upravu, građane, korisnike usluga Grada da se preustrojimo na dva UO-a", rekao je nakon rujanske sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Mandarić.

Ured gradonačelnika potpuno preuzima djelatnosti UO-a za društvene djelatnosti, dio poslova iz UO-a za financije i manji dio komunalnog UO-a, a UO za gospodarstvo preuzima dio poslova UO-a za financije i najveći dio poslova komunalnog odjela

- Cilj je novog ustroja efikasnija, brža, protočnija gradska uprava u radu s građanima, poduzetnicima, udrugama - ponovio je u četvrtak gradonačelnik Mandarić.

Pravilnicima se uređuje unutarnje ustrojstvo, naziv i opis poslova, radnih mjesta, stručni i drugi uvjeti za raspored na radna mjesta, broj izvršitelja i dr. Unutarnje su ustrojstvene jedinice odsjeci pa Ured gradonačelnika ima Odsjek za pravne poslove i društvene djelatnosti te Odsjek za zajedničke i opće poslove. Novom sistematizacijom u Uredu je gradonačelnika 21 radno mjesto; pročelnik ureda ima zamjenika, a odsjeci voditelje. Uz referente – njih sedam, među kojima je i ekonom, tu su i viši savjetnici (3) te (viši) stručni suradnici – njih šest, te radno mjesto vozač.

Upravni odjel za gospodarstvo i financije ima tri odsjeka – odsjeke za gospodarstvo, investicije i razvoj, potom za financije, te za komunalno gospodarstvo i prostorno planiranje. U ovom je upravnom odjelu 25 radnih mjesta; i njegov pročelnik ima zamjenika. Uz deset referenata, među kojima je jedan viši referent, u tri odsjeka su, dakako, tri voditelja, četiri (viša) savjetnika te šest (viših) stručnih suradnika. Pri ovom su UO-u, odnosno Odsjeku za komunalno gospodarstvo i prostorno planiranje, i tri gradska redara – komunalni, prometni i poljoprivredni, svi referenti.

Po novome, u prizemlje zgrade preseljen je rad s građanima u socijalnom programu, koji je dosad bio na katu.

Pravilnici stupaju na snagu prvog dana nakon objave u Službenom glasniku.



Suzana Župan
Neka radna mjesta nisu popunjena
Novi ustroj rada gradske uprave Đakova popratila je i izmjena Odluke o koeficijentima za obračun plaće, pa se za radna mjesta prve kategorije povećavaju za nešto više od sedam posto, a prihvatilo ju je Gradsko vijeće na e-sjednici u rujnu. Također, iako su navedena pravilnicima o ustroju dvaju upravnih odjela, neka radna mjesta trenutačno nisu popunjena, poput radnog mjesta vozača, a koji je u djelokrugu rada Ureda gradonačelnika. Podsjetimo, Grad Đakovo već duže vrijeme, a otkako je prethodni otišao u mirovinu, nema svog službenog vozača.

Marin Mandarić

gradonačelnik Đakova

Cilj je novog ustrojstva brža, efikasnija, protočnija đakovačka gradska uprava u radu s građanima, poduzetnicima, udrugama, svima onima koji imaju potrebe za uslugama gradskih službi.

Možda ste propustili...

JOŠ JEDNA ŽELJA MJEŠTANA VALPOVŠTINE POSTALA JE REALNOST

Novi most preko Vučice i novo raskrižje

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli