Regija
UREĐUJU SE DVIJE SREDNJE ŠKOLE

Izvođači su uvedeni u radove od 30 mil. kuna
Objavljeno 15. listopada, 2021.
VINKOVCI/ILOK - Nakon što su prije gotovo mjesec dana potpisani ugovori o rekonstrukciji, dogradnji, obnovi i prilagodbi objekata Srednje škole u Iloku i Poljoprivredno-šumarske škole u Vinkovcima, vrijedni 30 milijuna kuna, izvođači radova uvedeni su u posao. Za radove u vrijednosti od 14,3 milijuna kuna i s rokom izvršenja od 18 mjeseci na objektu Poljoprivredno-šumarske škole ugovorena je tvrtka Grand iz Županje, dok je za radove u vrijednosti od 8,2 milijuna kuna s rokom izvršenja 14 mjeseci na objektu Srednje škole Ilok ugovorena tvrtka Suhomont iz Vinkovaca. Projekt se u potpunosti financira nepovratnim sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a prijavljen je na poziv "Uspostava infrastrukture regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju kao podrška procesu reforme strukovnog obrazovanja i osposobljavanja".

Poljoprivredno-šumarska škola Vinkovci, koja je imenovana jednim od tri regionalna centra kompetentnosti u sektoru poljoprivrede u Hrvatskoj, nositelj je projekta "Centar za suvremene tehnologije i obrazovanje u poljoprivredi, I. faza", u okviru kojeg će se unaprijediti infrastruktura korisnika i škole partnera kako bi se omogućili kvalitetni i inovativni programi obrazovanja u sektoru poljoprivrede te time povećao interes učenika za upis u Poljoprivredno-šumarsku školu Vinkovci i Srednju školu Ilok.

Projekt se provodi u partnerstvu sa Srednjom školom Ilok i Vukovarsko-srijemskom županijom, a Razvojna agencija Vukovarsko-srijemske županije suradnik je na projektu te nakon uspješne pripreme projekta pruža i stručnu pomoć u njegovoj provedbi.

Budući da je riječ o vrlo vrijednom i važnom projektu za područje županije, u provedbu su aktivno uključeni te su među ostalim sudionicima na sastancima sudjelovali i pročelnica UO-a za obrazovanje i kulturu VSŽ-a Jadranka Mustapić-Karlić, ravnateljica Poljoprivredno-šumarske škole Vinkovci Ružica Zucić, ravnatelj Srednje škole Ilok Željko Prskalo te ravnatelj Razvojne agencije VSŽ-a Ilija Cota i zamjenica ravnatelja Marija Dević. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike