Ekonomija
HTZ PREDSTAVIO TURISTIČKU PONUDU

Hrvatska najomiljenija destinacija Mađarima
Objavljeno 15. listopada, 2021.
Prezentacije su okupile velik broj turoperatora i agenata iz brojnih turističkih agencija i predstavnike medija

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj sudjelovalo je na roadshow prezentacijama pod nazivom "Around the world", u organizaciji Aviarepsa, zajedno s 15-ak ostalih izlagača, izvijestila je Ivana Herceg, direktorica Predstavništva HTZ-a u Mađarskoj. Hrvatska turistička ponuda prezentirana je u Győru, Budimpešti i Debrecenu, dok će se zadnja u nizu prezentacija održati 15. listopada, u Szegedu. Ove su prezentacije okupile velik broj turoperatora i agenata iz brojnih turističkih agencija, ali i predstavnike medija i turističkog sektora. Tijekom prezentacije Hrvatske naglašeni su odlični rezultati s mađarskog tržišta ove godine, odnosno rast od 100 posto u dolascima i 90 posto u noćenjima, u usporedbi s istim razdobljem lani, a naglašen je i sve veći rast turističkog prometa gostiju koji u Hrvatsku dolaze posredovanjem agencija.

"Tijekom sastanaka s poslovnim partnerima koji su u velikom broju bili zainteresirani za hrvatske destinacije, naglašeno je kako je naša zemlja među omiljenim inozemnim destinacijama Mađara. U skladu s navedenim, u idućoj godini očekujemo nastavak dobrih trendova s mađarskog tržišta, odnosno očekujemo da će Hrvatska i sljedeće godine biti najpopularnija inozemna destinacija na mađarskom tržištu", izjavila je Herceg.


Nedavno je na tržištu Mađarske održana i prezentacija Udruženja nacionalnih turističkih predstavništava (ANTOR). U sklopu programa sudjelovalo je i Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Mađarskoj, zajedno s turističkim predstavništvima Malte, Cipra i Slovačke. Prezentacija je održana u Budimpešti, nazočilo je 60-ak uzvanika koje je pozdravila Judith Molnar, predsjednica mađarske Udruge putničkih agencija (MUISZ) i izvršna direktorica OTP Travela, koja je u svom govoru istaknula prednosti svake od destinacija, a za Hrvatsku je rekla da se i dalje radi o omiljenoj ljetnoj destinaciji za većinu Mađara.Z.Rupčić

Možda ste propustili...

BOSCH ULAŽE U PROIZVODNJU POLUVODIČA

Potražnja za čipovima i dalje mahnito raste

NA POSTOJEĆE KREDITE GRAĐANA U ZABI

Od 1. siječnjaniže kamate

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SPREMNI PLATITI I DESET POSTO VIŠE

Mlinarske tvrtke upotrazi za pšenicom

2

UBRZAVA SE DIGITALNA TRANSFORMACIJA

Rad na daljinu kratkoročno je povećao produktivnost

3

TREBALI SU BITI ALAT ZA KONKURENTNOST

Klasterska scena u zastoju, ostala ih tek nekolicina koja funkcionira