Sport
NEXE LAKO KROZ SESVETE

"Gromovi" posao riješili do odmora
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Rukometaši NEXE-a bez krivog koraka odradili su zaostalu utakmicu 3. kola Premijer lige. Gostovanje u Sesvetama, za razliku od kraja prošle sezone, ovaj put prošlo je bez stresova. "Gromovi" su slavili uvjerljivih 41:26, a nakon prvog poluvremena praktički su riješili sav posao i odlučili pobjednika, pa se trener Branko Tamše već mogao okrenuti subotnjem gostovanju u Varaždinu, a potom i susretu 1. kola skupine Europske lige protiv Pauc Handballa koji je na rasporedu u utorak (19. listopada).

Susret u Sesvetama gosti su prelomili u drugom dijelu prvog poluvremena kada su otišli na veliku razliku, a s obzirom na kvalitetu momčadi bilo je jasno da Sesvećani to ne mogu više stići. Već u 18. minuti NEXE je vodio 14:9, a do odmora je bilo i "plus deset".

U drugom poluvremenu nastavili su Našičani u istom ritmu. Čvrsta igra u obrani tjerala je domaće rukometaše na brojne pogreške. Raspoložena je bila vanjska linija "gromova". Ponovno ih je predvodio Halil Jaganjac sa šest pogodaka, drugi bek na desnoj strani Vejin postigao je pet, a kapetan Saša Barišić-Jaman i povratnik Manci Mičević dodali su po četiri pogotka. Sesvećani za njih nisu imali rješenja, i samo su mogli gledati kako gosti stvaraju sve veću zalihu. Na lijevom krilu, jednako kao i Jaganjac, šest pogodaka postigao je Marin Jelinić. Odlično je radila i crta, Tomić je postigao pet, Kavčič četiri, a Pribetić dva pogotka. Sva trojica uz stopostotnu realizaciju. Momčad NEXE-a očito se dobro priprema za eurogostovanje u Provansi sljedeći tjedan. No, prije toga u subotu trebaju odraditi redovno 6. premijerligaško kolo u Varaždinu. K.Lacković
SESVETE  26 (11)

NEXE  41 (21)

SESVETE - Dvorana Srednje škole Jelkovec. Gledatelja 300 Suci: Matija Brodić i Matija Hodžić (Zagreb).

SESVETE:: Perić (5+0), Krndelj 4, Topić 1, Raužan, Čulo, Strbad, Dumenčić 5, Purić (2+0), Vusić 3, Neralić 1, Šuker 2, Krešić 4, Gavrić 1, Štrković, Hršak 3 i Finek 2.

NEXE: Car (6+0) Mileta, Barišić Jaman 4, Vejin 5, Radovanović (4), Jelinić 6, Vida 1, Manci Mičević 4, Blažević, Velkavrh 2, Severec, Moslavac 2, Tomić 5, Jaganjac 6, Kavčič 4 i Pribetić 2.

SEDMERCI: Sesvete 1(0), NEXE 1(1); ISKLJUČENJA: Sesvete: 4 minute (Topić 2, Šuker 2), NEXE: 8 minuta (BarišićJaman 2, Blažević 2, Kavčič 2, Pribetić 2)

Možda ste propustili...

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike