Crna kronika
OPTUŽNICA PROTIV NEPOPRAVLJIVOG LOPOVA

Bivši zatvorenik iz Zagreba dolazio krasti u Slavoniju
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Optuženik je sve priznao, a u krađe je išao, kaže, zbog loše materijalne situacije

Protiv V. S. (31) iz Zagreba Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu zbog više krađa ove godine u Slavoniji. Kada su ga policajci ispitivali, V. S. je priznao da je provalio u trgovine u Čaglinu, Starom Petrovom Selu, Dubovcu i Vrbovi, uzimao je uglavnom cigarete, a ponekad i pologe. U krađe je išao sam, a dolazio je automobilom iz Zagreba, gdje inače živi. Krao je, kaže opravdavajući se, zbog loše materijalne situacije, nezaposlen je, a kao bivšem zatvoreniku nitko mu ne želi dati posao.Optužnicom se 31-godišnjaka tereti da je 16. na 17. srpnja, između 21.40 i 6 sati, u Ulici kralja Tomislava u Čaglinu došao do trgovine mješovite robe "Mlin i pekare ", metalnom polugom nasilno otvorio ulazna vrata, ušao u trgovinu te iz poslovnog prostora i skladišta ukrao veću količinu raznih cigareta, kao i iznos blagajničkog minimuma. Šteta je bila oko 10.000 kuna. U Starom Petrovom Selu je 18. na 19. srpnja, između 13 sati i 6.25, došao do trgovine u Ulici Matije Gupca, metalnom polugom nasilno otvorio ulazna vrata, ušao u trgovinu i ukrao oko 400 kutija raznih cigareta, oštetivši "Boso" d.o.o. za 8325 kuna.

Nadalje je, smatraju tužitelji, u noći 21. na 22. srpnja u Dubovcu provalio metalnom polugom u trgovinu mješovite robe "Lonia", iz koje je ukrao oko 500 kutija raznih cigareta i oko 3800 kuna, počinivši tako štetu od približno 20.000 kuna. Potom je, 28. srpnja, došao do trgovine "Boso" i metalnom polugom pokidao uložak cilindrične brave na ulaznim vratima trgovine i ušao u nju, no nakon što se oglasio alarm, pobjegao je praznih ruku. Šteta je oko 100 kuna, zbog provaljene brave.
Sandra Lacić
DO SADA JE ZBOG PROVALA I KRAĐA PRAVOMOĆNO OSUĐIVAN 17 PUTA
Policajci su 28. srpnja od 31-godišnjaka oduzeli razni alat za provaljivanje, a Odvjetništvo Općinskom sudu u Slavonskom Brodu predlaže da Zagrepčanina kazni zatvorskom kaznom od godinu i tri mjeseca.- Iz kaznene evidencije Ministarstva pravosuđa razvidno je kako je okrivljenik V. S. do sada 17 puta pravomoćno osuđivan, mahom za kaznena djela protiv imovine. Navedenim presudama izricane su mu i kazne bezuvjetnog zatvora, koje očito nisu postigle uspjeh, te je okrivljenik nastavio s činjenjem kaznenih djela. Očito je da okrivljenik na ovakav način pribavlja sebi sredstva za život te da bi izricanjem neke druge kazneno pravne sankcije osim zatvorske nastavio s činjenjem istovrsnih kaznenih djela. Zbog svega navedenog predloženo je izricanje zatvorske kaznenopravne sankcije - navodi zamjenik općinskog državnog odvjetnika u podignutoj optužnici.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana