Sport
NEMA PREDAHA ZA VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Između dvije ABA 2 obveze treba uzeti bodove protiv Furnira
Objavljeno 14. listopada, 2021.

Odradli su košarkaši s Drave u utorak premijerni nastup u ABA 2 ligi. Nakon sraza i poraza od Sparsa (74:82) ekspedicija Vrijednosnica Osijek nije ostala u Zlatiboru, nego je sjela u autobus i krenula kući.



Preko tjedna valja odraditi i domaće obveze, a u skopu 5. kola danas (17 sati) u Gradski vrt stiže Furnir. "Brokeri" će protiv Zagrepčana pokušati prekinuti negativnu seriju, koja traje već tri utamice. Na dva poraza u HT Premijer ligi nastavio se ovaj protiv Sarajlija u regioinalnoj premijeri, koju je ocijenio i trener Marko Mandić:

- Doživjeli smo poraz u prvoj utakmici, u kojoj smo bili aktivni. Imali smo svoje prilike za povoljniji epilog, nije ih bilo puno, ali smo ih mogli bolje iskoristiti. Sredinom treće četvrtine stigli smo do izjednačenja, potom nismo poentirali iz izglednih situacija. Stao nam je i vanjski šut, nakon šest trica u prvom dijelu u nastavku nismo zabili ništa, a u posljednjoj dionici nismo bili agresivni. Napravili smo samo jedan prekršaj, suparnik je imao previše prostora i vremena za organizaciju i realizaciju svojih napada. No globalno nisam nezadovoljan, jasno je da nam nedostaje iskustva za ovakve utakmice i protivnike, treba igračima i da se malo priviknu na novo okruženje - kaže Mandić, koji je, za razliku od domaćih utakmica, u ovoj mogao kombinirati postavu tako da se na parketu u isto vrijeme nađu sva četiri stranaca.

- Nismo imali priliku dosada tako igrati ni na treningu, jer primarna je ipak priprema za HT Premijer ligu, a znamo da tada samo dva mogu biti u isto vrijeme na parketu. Isprobavamo neke stvari u hodu, trebalo bi to u nastavku i bolje izgledati - priželjkuje trener Vrijedosnica Osijek, koje će danas pokušati vratiti se pobjedničkim navikama. U goste dolazi momčad koja ove sezone još nije osjetila slast pobjede. Neće valjda do prve u Gradskom vrtu?

- Dosadašnji učinak Furnira nikako nas ne smije zavarati. Igrali su s močadima koje su u vrhu poretka (gubili su od Zadra, Splita, Cedevite Junir i AO Škrljeva, a posljednja dva sastava nanijela su poraze i Osječanima, nap. a.), sigurno je da dolaze sa željom da nas iznenade. Ne znam hoće li biti kompletni, Amerikanac im je zaradio ozljedu u Zadru. Znamo odakle nam prijeti najveća opasnost, pokušat ćemo sve da je osujetimo i da bodovi ostanu kod kuće. Oni su nam važni kako bismo imali mirniji nastavak sezone, posebno sada u situaciji kada nam je i raspored malo zgusnutiji - smatra Mandić.

Treba Furnir shvatiti maksimalno ozbiljno, prošle sezone je iznenadio i slavio u Gradskom vrtu. Gostujući trener Jeronimo Šarin na klupskoj je stranici najavio da im treba pobjeda kako bi mu momčad dobila na samopouzdanju. "Brokeri" će učiniti sve kako bi je potražili negdje drugdje, a ne na njihovu parketu. N. Benčina
U UTORAK U ZADRU
Prema utvrđenom rasporedu domaćeg prvenstva, utakmicu 6. kola Vrijednosnice Osijek trebale su odraditi već sutra kod aktualnog prvaka. No zbog ABA 2 obveza “brokeri” su tražili neku drugu mogućnost gostovanja u Zadru, koji također uz domaće ima i regionalne obveze prve kategorije. Na kraju je pronađeno rješenje koje odgovara klubovima, pa će tako momčad Marka Mandića svoju sljedeći gostujući ispit odraditi u utorak, 19. listopada. Nakon današnjeg ogleda s Furnirom Osječani se ekspresno vraćaju na Zlatibor, gdje ih u petak čeka dvoboj 2. kola, s Lovćenom 1947. Ritam je to koji nije lako izdržati, treba u šest dana odigrati četiri utakmice. No znali su u VROS-u da će biti ovakvih situacija, ali s obzirom na to da je prosječna “starost” svlačionice tek nešto iznad 20 godina, za očekivati je da igrači izdrže i odrade i tako zgusnut raspored. Neće ni sljedeći tjedan biti lagan, jer nakon Zadra u Gradski vrt stiže Split.

Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

Najčitanije iz rubrike