Osijek
TOPLANA OBAVILA RADOVE PRIJE SEZONE GRIJANJA

Zamijenjen kilometar vrelovoda
Objavljeno 14. listopada, 2021.
Uz informaciju kako je u Osijeku, Zagrebu, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću, a riječ je o više od 129 tisuća krajnih kupaca HEP Toplinarstva, počela sezona grijanja, dostupan je podatak i o investicijama koje su učinjene od svibnja do rujna ove godine, dok su radijatori bili hladni. Iz HEP-Toplinarstva ističu kako su izvan ogrjevne sezone proveli radove na vrelovodnoj mreži grada Osijeka u dužini od 750 metara, a do kraja godine u sklopu projekta Zamjena spojnog vrelovoda od TE-TO do Toplane - Pogona Osijek planira se zamijeniti još 320 metara vrelovodne trase, dok će se tijekom 2022. godine zamijeniti 2,5 km trase. Ukupna je vrijednost ovog projekta, koji obuhvaća zamjenu ukupno 4,4 km osječke vrelovodne trase, 78 milijuna kuna, od čega je 46 milijuna kuna nepovratnih EU sredstava.

Ogrjevna sezona 2021./2022. završit će najkasnije 15. svibnja 2022. godine, a odluka o točnom terminu isključivanja grijanja donijet će se ovisno o vremenskim uvjetima.

Iz osječke Toplane pozivaju krajnje kupce koji još uvijek provode radove na unutarnjim instalacijama grijanja u svojim stambenim i poslovnim prostorima da ih što prije završe, a njihove predstavnike suvlasnika ili upravitelje zgrada da dostave pisanu izjavu o završetku radova i ispravnosti unutarnjih instalacija grijanja kako bi u svim zgradama mogli uključiti grijanje. D. Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana