Regija
VINKOVCI NA KONTINENTALNOJ GASTRONOMSKOJ KARTI

Festival šunke, rakije, vina i kulena
Objavljeno 13. listopada, 2021.
VINKOVCI



"Već treću godinu zaredom Festival šunke, vina, rakije i kulena obogaćuje kalendar turističkih događanja u Slavonije. Vinkovci se stavljaju na gastronomsku kartu kontinentalne turističke ponude", rekao je gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić na predstavljanju festivala.



- Danas promoviramo manifestaciju koja je mlada, ali je svakako dobro prihvaćena. Doprinosi našoj želji da Vinkovci imaju puno dobrih i kvalitetnih manifestacija kojima promičemo naš kraj, u sklopu toga i gastronomiju, i sve ono što imamo ponuditi. Kroz ove naše četiri delicije na najbolji način ćemo predstaviti Slavoniju i Vinkovce - rekao je vinkovački gradonačelnik, a Zvonimir Liščić iz vinkovačkih Šokačih rodova, organizatora manifestacije, kaže kako se nada kako će Festival biti još uspješniji od prethodnih. Odaziv je i više nego dobar, kaže Liščić, i dodaje da će sljedeći tjedan, u petak i subotu, biti ocjenjivanje.



U organizaciji je od samog početka i vinkovačka Turistička zajednica.



- Svi naši sugrađani imat će priliku degustirati proizvode u subotu, 30. listopada, u pješačkoj zoni od 10 do 12 sati. Zabavljat će nas sve TS Đeram, a moći ćete kupiti i neke tradicijske proizvode - kaže predsjednica TZ-a Martina Matković. M.F.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike