Regija
NASTAVLJENA REKONSTRUKCIJA DRUŠTVENOG DOMA U KAPELNI

Počelo uređenje unutrašnjosti doma
Objavljeno 14. listopada, 2021.
KAPELNA



Općina Viljevo nastavila je ulagati u rekonstrukciju društvenog doma u Kapelni. Nakon što je prošle godine obnovljen krov i zamijenjena vanjska stolarija, u vrijednosti od 530.000 kuna, počelo je uređenje unutrašnjosti doma.

- Prošle je godine završena prva faza projekta te je objekt dobio novi krov i vanjsku stolariju, a ovoga tjedna počeli su radovi druge faze. Unutrašnji radovi obuhvaćaju postavljanje novog poda, unutarnje stolarije, elektroinstalacija i rasvjetnih tijela u dvorani, kao i uređenje i opremanje sanitarnih čvorova i kuhinje - objasnio je načelnik općine Dominik Knežević.

Svi bi radovi trebali završiti do kraja siječnja 2022. Radovi su vrijedni više od 600 tisuća kuna, a s 325.000 kuna sufinancira ih Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ostatak novca osiguran je u općinskom proračunu.

Državna sredstva dodijeljena su u okviru javnog poziva za sufinanciranje projekata iz Programa za poboljšanje lokalne infrastrukture na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. U Kapelni, koja ima oko 300 stanovnika, naime, složno žive Hrvati, Srbi i Romi.

Načelnik Knežević najavio je i daljnje uređenje društvenog doma. Sljedeće godine u planu je izrada nove vanjske ovojnice, odvodnja i pristupna rampa za osobe s invaliditetom. Nakon završetka obnove dom će služiti mještanims Kapelne i udrugama u selu – Udruzi žena “Ruže” i Udruzi Roma “Lijepa riječ”.



S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike