Regija
MEĐU 36 NOVIH MAJSTORA NAJVIŠE FRIZERA

Na majstorski su ispit došli iz devet županija
Objavljeno 14. listopada, 2021.
VIROVITICA



U organizaciji HOK-a Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije održana je svečano uručenje majstorskih diploma za jesenski rok 2020. i proljetni rok 2021. godine. U jesenskom roku ispit je položilo 11 kandidata, a u proljetnom 25 kandidata. Školovali su se za 16 zanimanja, od kojih je najviše frizera (7). Osim iz Virovitičko-podravske, majstorski ispit u Virovitici polagali su i kandidati iz osam drugih županija. U Područnoj obrtničkoj komori VPŽ-a s majstorskim su ispitom tako 1532 osobe, čime je ta komora pri samom vrhu u Hrvatskoj.

Svečanoj dodjeli majstorskih diploma nazočili su pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ-a Martina Bunić i Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu Bojan Mijok te Stjepan Kenjerić, predsjednik HOK-a – Područne obrtničke komore VPŽ-a, koji su uručili majstorske diplome kandidatima. Predsjednik Kenjerić naglasio je kako je ukupno bilo 49 kandidata, od čega je 36 pristupilo ispitu i svi su ga položili. Jedan od zadovoljnih majstora bio je i Ivica Tržić iz Grabrovnice, kojemu su uručene čak dvije diplome - za zanimanja zidar i fasader.

- Što se tiče situacije kod mene, na polaganje majstorskog ispita odlučio sam se zbog obiteljskog posla. Otac radi gotovo 40 godina, polako se sprema za mirovinu, a ja želim nastaviti njegovim putem. Majstora je malo, posla ima i više nego dovoljno, tako da će nam ovo pomoći na više načina - rekao je Ivica. V.G.
Možda ste propustili...

NOVI USPJEH MLADOG POVJESNIČARA

Ivano Bocor drugi put državni prvak

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

POTPISANO JE 37 UGOVORA

Za braniteljske udruge 32.300 €

Najčitanije iz rubrike