Regija
GRADSKO VIJEĆE BELOG MANASTIRA

Osiguran dodatni novac
za pomoć gospodarstvu
Objavljeno 13. listopada, 2021.
BELI MANASTIR



Rebalans gradskog proračuna, program poticanja malog gospodarstva i izmjena Odluke o gradskim porezima najvažnije su točke dnevnog reda u srijedu održane sjednice belomanastirskog Gradskog vijeća, koje je, između ostaloga, raspravljalo i o dodjeli javnih priznanja u povodu Dana grada, najboljim ponudama za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH, proglašenju dijela komunalne infrastrukture javnim dobrima, programu rada Savjeta mladih, prošlogodišnjim izvješćima o radu i financijskom poslovanju društava i ustanova u gradskom (su)vlasništvu…

- Drugi rebalans proračuna, koji će biti povećan za tri milijuna kuna i iznositi nešto više od 83 milijuna kuna, pozitivan je pomak. Mijenjamo ga sukladno s potrošnjom, a za povećanje treba zahvaliti stabilnim prihodima od poreza, pomoći preko izravnavanja te naplati komunalne naknade, koja se vraća u dosadašnji opseg. Sredstva ćemo prenamijeniti za održavanje grada, pa se stoga u manjem dijelu mijenja i program održavanja, kao i program građenja - istaknuo je gradonačelnik Tomislav Rob.

Na radost ugostitelja, od početka sljedeće godine bit će ukinut 3-postotni gradski porez na prodaju alkoholnih pića. Rob smanjenja terećenja ugostitelja gradskim porezima naziva simboličnom pomoći u svrhu oporavka od COVID krize, koja ih je, kaže, gotovo uništila. Razlog za zadovoljstvo imaju i ostali belomanastirski mikro i mali gospodarstvenici.

- Nakon već isplaćenih stotinjak tisuća kuna za pomoć gospodarstvenicima osigurali smo i daljnjih 300.000 kuna. Model će biti isti, tek uz male promjene. Oni koji su potporu dobili, bit će svrstani u niži red prioriteta, a novi će prijavitelji biti u prioritetnoj skupini - objasnio je Rob.

Podsjetimo, donesena je i odluka o gradskim priznanjima, pa će Zlatne plakete "Sveti Martin" dobiti 135. baranjska brigada HV-a i Ratna postrojba IV. policijske postaje Beli Manastir (pravni joj je sljednik Policijska udruga branitelja Baranje, Bilje), a Povelje Grada Belog Manastira dobit će Bariša Boras, Nikola Arc, Dragan Bertok i Veljko Kajtazi. Ivica Getto
Možda ste propustili...

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

U BARANJU STIGLA JOŠ JEDNA NAGRADA

Baranjski bećarac je Simply the Best

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

Najčitanije iz rubrike